Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Dosare penale pentru doi șoferi care au condus deși erau băuți


NU VÄ‚ URCAÅ¢I LA VOLAN, DACÄ‚ AÅ¢I CONSUMAT ALCOOL!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a  autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, cei care conduc sub influența alcoolului riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.
Polițiștii acționează zilnic pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool. Astfel, la data de 2 iulie a.c., ora 6.36, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat în trafic un bărbat, din comuna Broșteni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Ioniță din localitate, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.
La data de 2 iulie a.c., ora 18.34, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timiș din localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.66 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 3 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?