Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Premiul special pentru Protha, la Rencontres du Théâtre Jeunesse Francophone de la Berlin


În perioada 19/23 iunie 2018 s-a desfășurat cea de a V-a ediție a Rencontres du Théâtre Jeunesse Francophone de la Berlin. Festivalul a avut loc la Jugendkulturzentrum Pumpe din Berlin.
La festival a participat și Trupa de teatru Protha alături de trupe de teatru din Franța și Germania. A fost un festival care s-a dorit a promova teatrul în limba franceză persoanelor care nu sunt vorbitoare native de limba franceză, fapt pentru care s-a dorit a nu fi un festival competițional.
Protha a fost selectată să participe cu spectacolul „Le bizzare incident du chien pendant la nuit” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Coordonarea în limba franceză a fost realizată profesor Anca Alexandrescu, colaborator al asociației. Din distribuția spectacolului fac parte: Georgiana Cociorbă, Diana Dragnea, Marta Găuroiu, Mihaela Rusu, Alexandra Ghimpu, Ștefania Burdușa, Crina Isac, Robert Grigoraș, Eduard Crucianu, Alexandru Stan, George Cristea, Ionuț Popa, Ștefan Drăgan și Bogdan Alban. 
Organizatorii festivalului au acordat trupei Premiul special pentru spectacolul prezentat. Iar ca urmare a evoluției trupei și impactului avut de spectacolul prezentat, trupa a fost invitată să participe, în 2019, la cea de a LXXIII- a ediție a Festival d’Avignon. La cel mai important festival de teatru din Europa trupa va prezenta spectacolul jucat în limba franceză.
    Atât participarea la festivalul de la Berlin, cât și participarea la Avignon sunt etape ale proiectului prin care se promovează educația nonformală prin teatru la nivelul orașului Panciu de către Asociația Protha Panciu, Primăria Panciu, Casa de Cultură Panciu și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.
    Prezența la festivalul de la Berlin a fost posibilă ca urmare a sprijinului acordat de primarul Iulian Nica și Primăria Panciu, care și la această etapă a proiectului au fost principalii susținători. Alături de instituția publică, în acest demers au mai venit și persoane juridice și fizice care au sprijinit acest proiect educațional. 

Protha

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?