Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Elev din Vrancea, premiat la un concurs național de istorie


Marea Unire nu se uită niciodată
    Concursul național Familia mea în vremea Marelui  Război și a Marii Uniri, organizat de Societatea de Științe Istorice din România și Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, și-a desemnat zilele acestea, 26-28 iunie, câștigătorii celor două secțiuni:A și B. La secțiunea B,  județul Vrancea a fost reprezentat de Iliescu Vlad George, elev în clasa a-XII-a la Liceul Teoretic Ioan Slavici, el obținând locul IV, deci prima Mențiune. De menționat faptul că la această secțiune pentru calificarea la etapa națională au fost realizate lucrări științifice care ulterior au fost evaluate și, din cei 34 de elevi calificați la etapa națională, doar 15 au ajuns în ultima etapă și au putut să-și demonstreze valoarea participând la proba scrisă care s-a desfășurat  miercuri, 26 iunie 2018 în amfiteatrul „Nicolae Iorga” al Universității București.
    Concursul a fost dublat de participarea cadrelor didactice coordonatoare, atât de la secțiune A, cât și de la secțiunea B, la dezbaterea Rolul istoriei și predarea sa în școală. Din partea județului Vrancea au participat cadrele didactice coordonatoare, profesor Camelia Sandu și profesor Luminița Iliescu. Moderatorii dezbaterii au fost doamna decan a Facultății de Istorie de la Universitatea București, Florentina Nițu și domnul profesor doctor Bogdan Teodorescu. Într-un cadru academic încărcat și de emoția Centenarului Marelui Război și a Marii Uniri, cadrele didactice au exprimat opinii referitoare la necesitatea unui număr mai mare de ore de istorie, dar și a abordării dintr-o perspectivă modernă a didacticii în această disciplină.
    Programul acestui Concurs a implicat și vizita la Muzeul Universității, la Arhivele Naționale, dar și o conferință a domnului Academician, Profesor Ion Aurel Pop de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, invitat la o lansare de carte la Universitatea București. După festivitatea de premiere, elevii însoțiți de cadrele didactice au realizat un tur al centrului vechi al Capitalei, iar la ora 15 au vizitat Muzeul Palatului Cotroceni.
     În aceste zile în care domnii profesori de la Societatea de Științe Istorice din România, Dorin Stănescu și Dumitru Cristian Adelin, ne-au fost minunate gazde, s-a respirat istorie și parafrazându-l pe domnul profesor Bogdan Teodorescu, am fost fericiți spiritual pentru că ne-am aflat acolo în anul Centenar al  Marii Uniri. Cred că și pentru elevi, și pentru profesori, și sperăm pentru toțí românii, Marea Unire nu se uită niciodată!

1 COMENTARIU

  1. Bună seara! Abia acum am văzut acest material. Numele meu este Camelia Sandu și am participat, într-adevăr la activitățile organizate de Societatea de Științe Istorice și Facultatea de Istorie- București, dar am avut și eu un elev, la secținea A. Elevul coordonat de mine se numește Petrea Mihai și a luat locul II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?