Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și GALERIE FOTO: Romsilva: Undele de viitură din Vrancea, preluate și disipate în zonele de munte de lucrările de corectare a torenților


    Undele de viitură din Vrancea au fost preluate și disipate în zonele de munte de lucrările de corectare a torenților realizate de Romsilva prin Direcția Silvică Vrancea. Imaginile au fost surprinse de colegul nostru Cristian Mutică la Ocolul Silvic Soveja, în zona Chiua, și la Ocolul Silvic Focșani, în zona Arva. Comunitățile locale și căile de comunicații au fost astfel protejate sau efectele inundațiilor au fost diminuate considerabil. Viiturile care se formează în zonele montane sunt preluate și disipate de aceste lucrări de corectare a torenților, fiind prima stavilă în calea viiturilor, prin scurgerea dirijată a apei pe văile de munte.

    Lucrările de corectare a torenților, investiții considerabile realizate de-a lungul vremii de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, previn inundațiile, protejează localitățile, căile de comunicații, lacurile de acumulare și obiectivele industriale, asigură stabilizarea talvegurilor văilor și versanților, reduc eroziunea și rețin aluviunile temporare. Ele reprezintă lucrări complexe, de-a lungul lor realizându-se și lucrări de împăduriri. În ultimii ani, Direcția Silvică Vrancea a realizat 8 lucrări de corectare a torenților, iar în perioada următoare are programate alte 3 astfel de investiții.
    Anul acesta, Romsilva are în lucru 24 de lucrări de corectare a torenților, cu o lungime a rețelei torențiale corectată de 62 de kilometri, cu o investiție de 5,3 milioane de lei. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a realizat, în ultimii șapte ani, 53 de lucrări de corectare a torenților, cu o lungime a rețelei torențiale corectată de 139,8 kilometri.

Credit foto și video: Cristian Mutică

Sursa text și foto: Facebook/Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?