Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și GALERIE FOTO: Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor pe DJ Slobozia Ciorăști-Armeni


    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de investiții „Modernizare DJ 204F în lungime totală de 4,9 km, din care: sector Slobozia Ciorăști-Armeni km.0+000 – km 2+000, L=2 km, comuna Slobozia Ciorăști și sector Oreavu-Gugești km 9+100 –  km 12+000, L=2,9 km, comuna Gugești, județul Vrancea”. Lucrările vor fi executate de societatea Citadina 98 SA, iar proiectarea este asigurată de SC Europroiect SRL. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.312.676 lei, cu TVA inclus (echivalentul a 500.000 euro). Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 de luni.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a anunțat pe cei prezenți la semnarea ordinului, că și drumul care face legătura între localitățile Gologanu – Slobozia Ciorăști – Cotești, cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T, va fi modernizat. „Acest drum va fi modernizat complet, iar lucrările vor începe anul acesta. Investiția se află în faza de achiziție publică a lucrărilor”, a spus președintele Marian Oprișan. Șeful administrației județene a explicat că au apărut unele întârzieri din cauza legii achizițiilor publice, care este încă extrem de greoaie. „A fost mai greu cu legea achizițiilor publice. Din ianuarie se află în licitație publică. Și sunt tot felul de clarificări, tot felul de proceduri, tot felul de criterii care trebuie respectate”, a mai spus Marian Oprișan.

    La rândul său, primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, a declarat că investițiile din localitate au devenit realitate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan. „Vreau ca în numele cetățenilor din comuna Slobozia Ciorăști să îi mulțumesc domnului președinte Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor. Modernizarea și asfaltarea drumului județean Slobozia Ciorăști-Armeni o așteptăm de foarte mulți ani. Bunul Dumnezeu a îngăduit ca și acest drum să fie asfaltat și modernizat. Administrația județeană a avut și alte investiții în infrastructură pe care le-a realizat, iar acum i-a venit rândul și acestui drum”, a spus primarul Elena Girneață. Aceasta a precizat că fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, niciuna din investițiile deja realizate nu ar fi devenit realitate.

    Elena Gîrneață a mai spus că în acest moment are în derulare 5 proiecte de investiții în valoare de peste 5, 7 milioane de lei prin PNDL 2. „Primăria Slobozia Ciorăști are în derulare investiții foarte mari. Banii pe care îi aveți pentru aceste investiții ar însemna ca Slobozia Ciorăști să plătească impozite timp de 300 de ani ca să ajungă la acest cuantum. Este vorba de 5,7 milioane de lei”, le-a spus oamenilor prezenți la eveniment, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    În cadrul proiectului de investiții „Modernizare DJ 204F în lungime totală de 4,9 km, din care: sector Slobozia Ciorăști-Armeni km.0+000 – km 2+000, L=2 km, comuna Slobozia Ciorăști și sector Oreavu-Gugești km 9+100 –  km 12+000, L=2,9 km, comuna Gugești, județul Vrancea” vor fi realizate pe Lotul 1, lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 2 km, pe sectorul Slobozia Ciorăști-Armeni. Structura rutieră proiectată cuprinde: strat de balast – 15 cm; strat de piatră spartă- 15 cm; strat de legătură mixtură asfaltică – 6 cm; strat de uzură – 4 cm; acostamente – pe o suprafață de 3.000 mp; șanțuri – 3.561 ml; podețe drumuri laterale (10 buc), podețe tip casetat (3 buc); parapet metalic pe o lungime de 270 metri; semnalizare rutieră. De asemenea, vor fi amenajate drumuri laterale pe o suprafață de 1.000 mp.
    De reținut că localitatea Slobozia Ciorăști va beneficia și de o altă investiție majoră derulată de Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de proiectul de investiții „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gologanu- Slobozia Ciorăști- Cotești cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”, care are o lungime de 16,970 kilometri. Platforma drumului va avea  8 m din care partea carosabilă va avea 6 metri, iar fiecare acostament va avea o lățime de un metru. Pe acest drum va fi reabilitat un pod. Durata de execuție este de 42 luni (9 luni proiectare și 30 execuție și 3 luni audit și raportul final).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?