Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

VIDEO și GALERIE FOTO: Focșăneanul Florin Cristofan, zis Paris, dus pe platforma unui tir la cimitir, însoțit de rude, prieteni și lăutari


    Romi din toată țara au participat joi după amiază la înmormântarea focșăneanului Florin Cristofan, zis Paris. Rudele decedatului au purtat tricouri cu chipul acestuia imprimat pe partea din față și pe spatele cărora scria „Nu te vom uita niciodată”.
     Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, era cunoscut ca un lider în comunitatea de romi din care făcea parte. El a murit vineri, 1 iunie, la Spitalul Județean, în secția Terapie Intesivă, după ce a suferit un infarct în mașina sa. Rudele sale spun că bărbatul nu suferea de nici o boală și că abia de acum înainte ar mai fi avut multe de realizat pentru comunitatea sa.
     Așa cum cere obiceiul, rudele și prietenii și-au jelit mortul zilele trecute cu lăutari, mese întinse și porți deschise. La căpătâiul său au cântat lăutari de elită, în cele cinci seri de veghe. Printre invitații care ar fi trebuit să cânte la priveghiul lui Paris s-a numărat și Florin Salam, însă acesta nu a mai putut ajunge. Au răspuns invitației însă nume ca Ștefan de la Bărbulești, Sorinel Puștiu și Tzanca Uraganul.  Pe strada Cotești, acolo unde se află vila în care locuia Paris și unde trupul său neînsuflețit a fost depus încă de sâmbătă, s-au perindat numeroși prieteni de-ai răposatului, rude, dar și jandarmi și polițiști, însărcinați cu menținerea ordinii și liniștii publice.

    Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost plimbat ieri pe străzile din apropierea locuinței sale într-un tir decorat cu valuri de mătase albă și violet. Pe cabina autovehiculului care a purtat sicriul la groapă a fost așezat un tablou de o mărime impresionantă al răposatului, care-l întruchipa pe acesta stând în picioare, într-un costum lucios. Un tablou la fel de impunător a fost așezat și lângă sicriul său. Drumul cortegiului funerar a fost deschis de o caleașcă albă, trasă de un cal negru de rasă.  Poliția Municipiului Focșani a asigurat ordinea și liniștea publică pe tot parcursul zilei de ieri, dar și pe toată durata celor cinci zile în care trupul neînsuflețit al bărbatului a fost  ținut acasă.
      Familia și prietenii s-au despărțit apoi pentru totdeauna de Paris la Cimitirul Sudic, acolo unde acesta a fost înmormântat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?