Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

„Școala Altfel” la Biblioteca municipală Adjud


Elevii claselor a IX-a F și a X-a E de la Colegiul Național ,,Emil Botta” Adjud, îndrumați de profesorul Mihaela Ivan, au vizionat filmele „Moara cu noroc” după nuvela cu același nume de Ioan Slavici, „Maitreyi” după romanul omonim de Mircea Eliade și interviul „De vorbă despre George Bacovia”, realizat de elevii clasei a X-a E pe parcursul anului școlar 2017-2018. Evenimentul a avut tema ,,Raportul dintre literatură și arta cinematografică”.
În cadrul acestei activități extracurriculare, elevii clasei a IX-a și-au exprimat opinia despre filmele vizionate și au realizat o comparație între film și operele studiate, apreciind viziunea pozitivă asupra existenței a regizorului Mihai Bostan, acordând o a doua șansă personajelor lui Ioan Slavici și ale lui Mircea Eliade. De asemenea, interviul „De vorbă despre George Bacovia” a fost apreciat, întrucât vizează atât viața poetului simbolist, cât și universul poetic bacovian.

Profesoara Mihaela Ivan a discutat cu elevii participanți despre problematica perfecțiunii și a imperfecțiunii, pornind de la romanul „Defecți” de Cecelia Ahern. Mai întâi s-au amintit aspecte despre biografia autoarei, posibile surse de inspirație, iar ulterior despre miza cărții și puterea sa de seducție în rândul adolescenților. „Au fost monologuri copleșitoare, idei suspendate de răsuflări neputincioase, cuvinte cu o iradiere semantică ce au sensibilizat cititorii. Cartea s-a putut citi și de pe diverse site-uri online. Recenziile prezentate și discutate au fost exprimate artistic, cum ar fi desene și executarea unor semne de carte referitoare la subiectul cărții”, a detaliat profesorul Tatiana Valea, directorul Bibliotecii municipale Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?