Ediția: Duminică 8 Decembrie 2024. Nr 6774
Ediția: Duminică 8 Decembrie 2024. Nr 6774

GALERIE FOTO: Activităţi variate în săptămâna „Şcoala altfel” pentru elevii din Jitia


Elevii Școlii Gimnaziale Jitia au participat, în săptămâna 23 – 27 aprilie, la activități educative extracurriculare și extrașcolare, având ca principal obiectiv  implicarea lor și a cadrelor didactice în activități de educație non-formală. Programul educațional extracurricular desfășurat a fost variat, cuprinzând activități din mai multe domenii, oferind, atât elevilor, cât și cadrelor didactice, posibilitatea de a se implica în activități pliate pe interesul și nevoile lor. Elevii și dascălii școlii și-au ales activitățile la care au dorit să participe, dovedind un uriaș potențial și o remarcabilă dorință de a se pune în valoare, de a-și valorifica ideile, de a crea și de a se implica în toate acțiunile întreprinse.
Conform datelor furnizate de consilierul educativ profesor Sorin Pantelimon, printre activitățile desfășurate în săptămâna „Școala altfel” au fost: drumeții în aer liber la schitul Dealu Sării și mănăstirea Poiana Mărului, excursie de o zi cu 18 elevi în municipiul Bacău, unde au fost vizitate Complexul Muzeal de Științe ale Naturii „Ion Borcea” (Vivariul) și Observatorul Astronomic „Victor Anestin” (Planetariul), acțiune de ecologizare pe albia râului Râmnicu Sărat, concursuri și jocuri sportive, participarea la ateliere de meșteșuguri tradiționale – cusături și țesături, organizate în micul muzeu al școlii.
„Săptămâna altfel a schimbat rutina școlii, a permis exprimarea spiritului creativ și a antrenat spiritul de echipă. Deși au venit la aceeași școală, în aceleași săli de clasă, elevii au făcut ceva cu totul diferit, au învățat altfel. Vizitele la muzee le-au atras atenția asupra nevoii de cultură, asupra faptului că există o lume și dincolo de Facebook. Activitățile desfășurate în cadrul acestei săptămâni le-au dat ocazia să învețe lecții importante, lecții care, pe măsură ce vor fi aprofundate, îi vor ajuta să se formeze ca oameni. „Åžcoala altfel” poate fi dovada că atât profesorii, cât și elevii sunt în căutarea unei relații umane, prietenoase, relaxate, în care chiar și cele mai grele lecții pot deveni simple” a transmis profesorul Sorin Pantelimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?