Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Echipajul de karting de la Clubul Copiilor Adjud, câștigătorul Concursului de Educație Rutieră și Karting „Cupa Moldovei”


Echipajul de karting de la Palatul Copiilor Focșani – Clubul Copiilor  Adjud, coordonat de profesorul inginer Petre Valea, a câștigat Cupa ediției a IV-a a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră și Karting ce s-a desfășurat în data de 20 aprilie, la Bacău, pe pista de karting Speed Park. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției, această competiție este inclusă în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene.
În cadrul competiției au participat zece echipaje de karting din țară de la Cluburile și Palatele Copiilor din Bacău, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Neamț, Prahova, Suceava și Vrancea.
Concursul Interjudețean „Cupa Moldovei” a constat într-o probă teoretică (teste de circulație rutieră) și o probă practică și anume parcurgerea unui traseu de îndemânare pe biciclete și a unui traseu de îndemânare cu kartul.
Echipajului de karting de la Clubul Copiilor Adjud a fost format din elevii: Petruț Grigore, clasa Bambini de la Gradinița nr.1; Forinel Apetrei, clasa Bambini de la Grădinița nr. 4; Flavius Grigore, clasa Puffo de la Școala  Gimnazială ,,Mareșal Al. Averescu”; Mihai Apetrei, clasa Mini de la Școala  Gimnazială ,,Mihail Armencea”; Cezar Mitrofan, clasa Cadet de la Colegiul Național ,,Emil Botta”; Onisim Rotaru, clasa Cadet de la Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea”, și Alexandru Ursu, clasa Cadet de la Școala Gimnazială Pufești, Structura Domnești.
Toți participanții la concurs de la Clubul Copiilor Adjud au obținut medalii și diplome, iar echipajul de karting a obținut Cupa competiției. În concurs, la proba de îndemanare karting s-au remarcat elevii: Cezar Mitrofan, Flavius Grigore, Mihai Apetrei și Onisim Rotaru. Aceștia au obținut locurile I și III, iar la proba de biciclete s-au evidențiat elevii: Alexandru Ursu și Cezar Mitrofan. În clasamentul general, echipajul din Adjud a obținut mențiune.
Echipamentul tehnic-sportiv a fost transportat la concursul de la Bacău, cu sprijinul domnului ec. Emilian Bostan, fost pilot la cercul de karting de la Clubul Copiilor Adjud.
Concursul interjudețean ,,Cupa Moldovei” a deschis calendarul competițional de karting școlar din palatele și cluburile elevilor. Competiția s-a adresat copiilor care frecventează cercurile de educație rutieră și karting din palatele și cluburile copiilor. Acțiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cu victime în rândul copiilor prin formarea și exersarea abilităților, competențelor, comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, conducători de vehicule (bicicliști) și viitori automobiliști.
„Mulțumim conducerii Inspectoratului Școlar Jutețean Vrancea și Palatului Copiilor Focșani pentru sprijinul acordat echipajului de karting de la Clubul Copiilor Adjud pentru deplasarea la Concursul Interjudețean ,,Cupa Moldovei”, de la Bacău. Palatul Copiilor Focșani-Clubul Copiilor Adjud va organiza Concursul Interjudețean de Educație Rutieră și Karting ,,Marele Premiu al Vrancei”, inclus în CAERI, 2018 la Adjud. Invităm potențialii sponsori să sprijine derularea competiției ,,Marele Premiu al Vrancei 2018″, a declarat profesorul inginer Petre Valea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?