Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Tort de îngheţată record în România, realizat la GastroPan în cinstea Centenarului Unirii și a aniversării de 10 ani a expoziţiei


    Un tort de înghețată de 70 de kilograme, considerat un record în România, a fost realizat de Gabriel Frânculescu, din Craiova, în cadrul Expoziției Internaționale GastroPan de la Târgu Mureș, în cinstea Centenarului Unirii și a împlinirii a 10 ani de când este organizată această expoziție. Tortul a fost tăiat duminică și a fost împărțit, gratuit, tuturor vizitatorilor și participanților la Expoziția Internațională GastroPan, în ultima zi a manifestării, care este dedicată degustării noutăților din industria cafelei și înghețatei. „Ideea tortului ne-a venit ținând cont că anul acesta sunt două aniversări: 10 ani de GastroPan și 100 de ani de la Marea Unire. Atunci am spus să marcăm și noi cumva momentul și am venit cu un tort, care nu a mai fost făcut probabil niciodată, nu doar la GastroPan, ci și în România. Un tort de înghețată cu o greutate impresionantă. Tortul are 70 de kilograme de înghețată. Am zis să profităm de numărul de vizitatori și de moment și să urăm și noi un ‘La mulți ani!’ României și GastroPan. Am făcut acest tort de înghețată aici, în stand, la GastroPan; nu ne-a luat foarte mult, fiindcă mașinile cu care lucrăm sunt foarte rapide, ne-a luat să îl facem cam cinci ore. Am încercat să combinăm cumva gusturile, avem ciocolată neagră, avem ciocolată cu lapte, avem Raffaello, cocos cu migdale și cu ciocolată albă, avem căpșuni, portocale și fistic’, a declarat pentru AGERPRES Gabriel Frânculescu, de la Horecons Profesional din Craiova.
    Tortul a fost tăiat la ora 12,00, în cadrul unei mici ceremonii, fiind aprinsă și o lumânare aniversară de 100 de ani, după care a fost împărțit și oferit vizitatorilor, colegilor de la standuri și tuturor celor care au dorit să guste tortul dedicat Marii Uniri și GastroPan. Expoziția Internațională GastroPan, care s-a desfășurat la Târgu Mureș, începând de joi până duminică, este cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie și HoReCa din Europa Centrală și de Sud-Est, desfășurându-se pe o suprafață de 7.800 de metri pătrați.
    Prima zi a Expoziției GastroPan a fost dedicată concursurilor de cofetărie, Tortul Anului 2018, Creație artistică din pastă de zahăr și Creație artistică din ciocolată, vineri a fost rândul concursurilor de panificație-patiserie, Pâinea Anului 2018 fabricată industrial în România, Pâinea Anului 2018 fabricată artizanal în România, Creația artistică din aluat de panificație și Produse de patiserie, ziua de sâmbătă a fost dedicată concursurilor de gastronomie, Platouri culinare reci și Sculptură în legume și fructe iar duminica este dedicată dedicată degustării noutăților din industria cafelei și înghețatei.
    Expoziția GastroPan este organizată de Boro-Info Group, prin redacția revistelor de specialitate „Brutarul-Cofetarul” și „Gastromedia”, în spatele cărora se află Ildiko Varadi-Erdos, Janos Varadi și Boroka Jakab și a reunit în acest an la Complexul Expozițional Imperial Inn din Târgu Mureș peste 150 de expozanți din țară și străinătate, furnizori de produse și servicii pentru afacerile din sector, cărora li se alătură numeroase brutării, cofetării, restaurante și HoReCa. GastroPan este organizată în colaborare cu asociațiile de specialitate ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, Euro-Toques și Uniunea Internațională a Brutarilor și Cofetarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?