Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Aproape 600 locuri de muncă disponibile la Bursa Generală și NICIO ANGAJARE!


Cele 583 de locuri de muncă oferite de 258 de angajatori din județ la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată vineri de Agenția Județeană a Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, nu au fost, se pare, pe placul șomerilor și persoanelor fără serviciu din județul nostru. Deși au avut de ales între foarte multe oferte din domenii diverse, din cele doar 265 de persoane participante, numai 126 au fost dispuse să încerce și au fost selectate în vederea angajării, urmând să se prezinte la sediile angajatorilor în vederea susținerii unui interviu și a unei probe de lucru.
Dezinteresul pentru obținerea unui loc de muncă s-a putut constata și din faptul că nicio persoană din categoria „marginalizate social”, categorie în care se încadrează și beneficiarii de ajutor social, nu au călcat pragul Bursei Generale, nici măcar din curiozitate… ,,Avem aproape 600 de locuri de muncă vacante în construcții, confecții și servicii în toate domeniile. Sunt vacante și aproximativ 30 de locuri pentru persoanele cu studii superioare și anume: inginer constructor, director economic, 20 de locuri pentru ingineri textiliști și manager relații cu clienții. Ca o noutate, anul acesta remarcăm prezența beneficiarilor de proiecte pe fonduri structurale europene. Au venit și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu oferta educațională, cei de la Universitatea Dunărea de Jos, precum și agenți economici”, a declarat Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea, precizând că în afară de cele 583 de locuri de muncă vacante în Vrancea, cei interesați să lucreze în străinătate au la dispoziție 1414 locuri disponibile, transmise prin intermediul Rețelei EURES.
Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată atât în Focșani cât și în Adjud. Din totalul de 265 persoane participante, 198 au venit la Focșani și 103 au fost selectate în vederea angajării, iar 67 la Adjud, din care 23 au fost selectate în vederea încadrării. Din păcate, la această Bursă nicio persoană nu a fost angajată pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?