Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Domnule Manovici, a-ți se scrie ați (în contextul dat). Vreți să mi-l retrageți și mie?


    Domnule Andrei Igor Manovici…. să vă explic câte ceva despre reporterul Monitorului de Vrancea pe domeniul Învățământ. E o doamnă minionă, foarte finuță, foarte drăguță, care nu vrea să supere pe nimeni. Și care, deși nu v-a cunoscut personal, vă respectă pentru că sunteți, spune ea, absolvent de Filosofie. Și, ghiciți ce? Și ea este. Ana Maria v-a trimis un mesaj în care încerca să afle informații despre cazul unui băiat lovit de o femeie de serviciu de la un liceu din Panciu. Iar dvs. ați găsit de cuviință să o amenințați și să amenințați întreaga redacție.

    „Stimată doamnă, am rugămintea să verificați cu minuțiozitate și deplină responsabilitate genul acesta de informații care vă parvin din surse mai mult sau mai puțin avizate…! Am solicitat acum câteva minute de la biroul de presă al Poliției Panciu informații privind înregistrarea unui astfel de incident în instituția pe care o reprezint. Vă menționez că nu există înregistrat absolut nimic pe tema aceasta! Ca să fiu plastic, a-ți bătut la altă ușă…! În altă ordine de idei, vă atenționez că, la publicarea vreunui articol ce va relata fapte sau evenimente neconforme cu realitatea în deplinul conținut al acestora, Liceul Teoretic Ioan Slavici va acționa în instanță Redacția Monitorului de Vrancea solicitând: 1. Retragerea dreptului de a mai profesa în domeniu, redactorului articolului. 2. Plata a 10.000 euro constând și însumând daune morale în temei să prejudicieze, în egală măsură, reprezentantul legal al instituției, respectiv, instituția însăși și cheltuielile aferente procesului de judecată în instanța competentă! NB: Nu cred că mai e necesară convorbirea promisă! O seară frumoasă și toate cele bune!”

    Acum, domnule Andrei Igor Manovici, să vă explic ceva despre mine. Eu nu sunt nici minionă, nici finuță, nici drăguță. Și aș vrea să vă informez cu tot respectul cuvenit unui stâlp al societății păncene, cum sunteți dvs., că „a-ți bătut” se scrie „ați bătut”. Bine, sunt convinsă că știți asta și singura explicație pentru greșeală o constituie graba… sau poate emoțiile… sau starea de nervozitate? Erați grăbit să ne amenințați, domnule Andrei Igor Manovici? Sau poate emoționat? Ori nervos? Dar nu aveați motive, mult prea stimate domn director. Să mă opresc aici, domnule Andrei Igor Manovici? Nu de alta, dar mi-e teamă că o să cereți și pentru mine retragerea dreptului de a mai profesa în domeniu și după aproape 22 de ani de presă, mi-ar fi destul de greu să o iau de la capăt într-un domeniu nou. Dacă totuși acest scenariu care nu mă lasă să dorm noaptea, de când atât de ferm ni l-ați adus la cunoștință, va deveni realitate, mă gândesc să-mi construiesc o carieră în învățământ și neapărat să mă angajez la Liceul Teoretic Ioan Slavici. Ce ziceți, se poate? Sau îmi retrageți și dreptul ăsta? 
    Sincer, dacă ar fi fost doar primul mesaj, nu m-aș fi gândit să vă adresez toate aceste întrebări, de dragul pacifistei Ana Maria. Dar a trebuit să mai trimiteți unul! Èšine de nevoia de a avea mereu ultimul cuvânt? Nu, sunt convinsă că un cadru didactic și un manager extraordinar, așa cum sigur sunteți dvs., este un bun diplomat și nu are această nevoie a șefilor, care sunt doar șefi, nu și lideri.

    „Felicitări pentru articol! Categoric, de mare valoare! Aproape că pot fi găsite în conținutul său mai toate elementele structurale și de stilistică ale unei nuvele. Însă, cel mai mult, m-a cucerit în chip inegalabil titlul! Vă invidiez pentru inspirația avută! Dând curs unui exercițiu de imaginație, cred că spațiul în care v-ați aflat la scrierea lui era suprasaturat de muze…! Vă doresc o seară frumoasă și un weekend liniștit!”

    Dvs ați avut un week-end liniștit, domnule Andrei Igor Manovici? Sunt convinsă că da, mai ales că v-ați amuzat teribil, din câte reies din mesaj, trimițând aceste (credeți dvs.) fine ironii la adresa Anei Maria. Chestia e, mult, mult prea stimate domnule director, că nu Ana Maria a scris textul, și nu Ana Maria a pus titlul, ci Andrei Șerban. Ana Maria doar a trimis acel mesaj către dvs, iar Andrei a preluat mesajele de la directori. Andrei a fost blând, așa cum l-au rugat ochii albaștri ai Anei Maria, dar dvs. nu vă place blândețea, domnule director, nu-i așa? Asta deduc din săgețile trimise prin cele două mesaje. Dar e posibil să mă înșel. Ce știu eu, un ziarist amenințat cu instanța, cu daunele morale de mii de euro și, mai ales, cu retragerea dreptului de a mai profesa! Îmi este atât de frică, vă spun, mă gândesc să cer azil politic în Costa Rica.

    P.S. Poliția Panciu nu are birou de presă. Verificați din surse avizate 🙂

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?