Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Elev de la Colegiul Auto, premiul I la etapa județeană a concursului „Made for Europe”


Elevul Ion Dobre de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia din Focșani a obținut premiul I la etapa județeană a concursului Național „Made for Europe”. Ion este elev în clasa a XII-a C și a fost coordonat de profesoara de limba franceză Lucica Bocu. „Pentru mine a fost o șansă unică de a mă forma personal și profesional și a-mi contura mai bine ideea despre ceea ce semnifică a fi european”, a transmis Ion Dobre.
Competiția a constat în prezentarea produselor finale rezultate din proiecte europene finanțate pentru elevi. Membrii echipei Colegiului Tehnic Auto Traian Vuia Focșani au prezentat rezultatele obținute sub formă tangibilă – un glosar de terminologie tehnică realizat în limbile română, franceză, engleză, italiană și spaniolă, pentru care s-a obținut codul ISBN de la Biblioteca Națională, și sub formă intangibilă – un album al proiectului cu aspecte referitoare la sensibilizarea culturală, la cunoștințele și experiența acumulate în liceul partener și activitatea din service-uri. Aceste produse au fost obținute în urma implementării proiectului de mobilitate în domeniul Învățământ profesional și tehnic din cadrul Programului ERASMUS + Profesioniști Auto în Europa, desfășurat la Lycée des métiers de l’automobile et du transport Gabriel Vosin din Bourg en Bresse, Franța. Proiectul mai sus menționat a presupus  câteva schimburi de experiență între liceenii români și cei francezi.
Menționăm că, în toamna anului trecut, câțiva elevi francezi, însoțiți de profesorii lor, au venit la Focșani într-un stadiu de practică la service-urile din municipiu. Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe” s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic Simion Mehedinți Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?