Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Săptămâna lecturii, sărbătorită la Biblioteca Județeană Vrancea


    Cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret, marcată anual pe 2 aprilie, Secția pentru copii și tineret „Oana-Diana Renea” a Bibliotecii Județene Vrancea a pregătit o serie de evenimente centrate pe cititori, lectură și carte. Acestea se vor desfășura în perioada 26 – 30 martie și au ca scop promovarea literaturii pentru copii și adolescenți pentru stimularea dorinței de lectură a cititorilor mai mici sau mai mari. „Timp de o săptămână vor avea loc activități, ateliere de caligrafie, de lectură, desen și creație, o săptămână în care vom deschide sufletele celor mici spre lumea minunată a lecturii și vom afla de la adolescenți ce mai citesc, de ce citesc și le vom asculta creațiile. Vom învăța unii de la alții și împreună vom petrece timp de calitate, în care ne vom cunoaște, ne vom distra și vom deveni mai înțelepți. Elementul de noutate de anul acesta este lansarea Clubului de lectură pentru adolescenți”. Pornit de la o idee mai veche, acest club va debuta cu un nucleu de adolescenți talentați de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani, coordonați de doamna profesoară Cazacu Claudia Daniela. Prima întâlnire va fixa obiectivele generale ale acestui proiect și va fi un bun prilej pentru bibliotecari de a fi mai aproape de tânăra generație”, a transmis Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru copii și tineret.
    Activitățile vor începe luni, 26 martie, la ora 13.00, cu lansarea Clubului de Lectură pentru Adolescenți. Programul clubului va fi flexibil, în funcție de orarul elevilor, și este organizat pe două grupe de lucru, dimineața și după amiaza. Aceste grupe se vor reuni în perioada vacanței mari cu un program comun. „La acest club vom afla ce își doresc tinerii să citească și ce așteptări au de la bibliotecă. Vom vorbi despre lecturile care le-au schimbat viața, despre efectul pe care îl are cartea asupra lor, despre cum o carte îi ajută să evadeze din realitate și le poate influența perspectiva prin care privesc lucrurile”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Marți, 27 martie, la ora 9.00, primii invitați ai zilei sunt elevii clasei a II-a, de la Școala Gimnazială nr. 7 din Focșani, însoțiți de coordonatorul lor, Rotaru Aneta, care vor asculta o poveste și vor învăța despre rolul instructiv al cărților. La ora 10.00 vor sosi preșcolarii de la Grădinița nr. 2 din Focșani, coordonați de profesoarele Nadia Fotache și Cristina Constantinescu, și îl vor cunoaște pe Pinocchio și povestea lui minunată.
    Oaspeții zilei de miercuri, 28 martie, vor sosi la Bibliotecă la ora 9.30. Aceștia vor fi elevii claselor a IV-a, de la Școala Gimnazială Anghel Saligny din Focșani, coordonați de profesorii Mihaela Alstanei și Săndica Tudoroiu. Elevii vor intra în universul poveștilor lui Andersen, prin intermediul personajelor cunoscute de ei și vor lucra afișe sugestive despre bibliotecă, și despre universul lecturii.
    Joi, 29 martie, la ora 10.00, elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Focșani, coordonați de profesorul Emilia Batog, vor participa la un Atelier de caligrafie și desen, inspirat din lumea poeziei pentru copii a Oanei-Diana Renea.
    „Cum scopul acestor activități este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor spre lectură, vineri vom încheia săptămâna cu preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Focșani, însoțiți de doamnele educatoare Alexe Oana și Dorobăț Virginia, care vor împrumuta primele lor cărți și vor primi permisul de bibliotecă. Toate lucrările din această săptămână, dedicată lecturii, vor lua forma unei expoziții interactive și vor sta alături de expoziția de carte și desene intitulată «Lectura, universul meu» realizată de bibliotecarele secției. Vă așteptăm, în perioada 26 – 30 martie, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene pentru a intra în lumea cărților și a sărbători Săptămâna Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?