Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Concursul de creație literară „Gabriel Funica” şi-a desemnat câştigătorii


    Câștigătorii proiectului cultural „Eu scriu: Concursul de creație literară „Gabriel Funica”, Ediția I, 2018, organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea au fost desemnați ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției de cultură. Concursul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” în memoria scriitorului Gabriel Funica și a pornit de la dorința de a pune în evidență nevoia omului de a cultiva un spațiu și un timp personal, unde trăirile, frământările și dorințele cele mai adânci găsesc atenția și răbdarea de care au nevoie pentru a se decanta, a se maturiza și a se putea exprima prin activități care hrănesc mintea și spiritul.
Câștigătorii proiectului cultural „Eu scriu: Concursul de creație literară „Gabriel Funica” Ediția I, Focșani, 2018, sunt:
La Secțiunea Poezie: Andra Elena Mîrza, în vârstă de 17 ani, din Florești, județul Prahova, și Cristina-Mihaela Botîlcă, de 21 ani, din Gruiu, județul Ilfov.
La Secțiunea Eseu: Larisa Ana Maria Cioabă, în vârstă de 15 ani, din Bahna, județul Mehedinți, și Alexandru Valentin Petrea, de 22 ani, din Brăila.
La Secțiunea Proză scurtă: Iulia Ioana Perșa, în vârstă de 19 ani, din Gherla, județul Cluj, și Iulia Daria Iacob, de 17 ani, din Cluj-Napoca.
A fost acordat câte un premiu pentru fiecare categorie, „Poezie”, „Proză scurtă” sau „Eseu”, și secțiune de vârstă. Premiul constă în sprijin pentru crearea unui site literar, cărți în limba engleză ale autorilor Rainer Maria Rilke, John Keats, Mary Oliver, Marcus Aurelius și Virginia Woolf, două Antologii de proză scurtă, precum și volume în limba română, între care un volum din „Stylografii” a lui Gabriel Funica. De asemenea, vor fi acordate două premii în bani celor mai bune lucrări aparținând câștigătorilor concursului.
Gabriel Funica (1961 – 2015) a fost bibliotecar la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea începând cu anul 1991. A lucrat în departamentul Relații cu publicul, secția Sala de Lectură și la Secția de Carte Veche a bibliotecii. A fost redactorul șef al Revistei Lector a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” și membru al Cenaclului Cultural „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. A scris editoriale în Revista Oglinda Literară din Focșani și a fost membru fondator și președinte al Asociației „Cărți Deschise” a Bibliotecii Județene. Este autor al volumului „Hârtii lipite” (2005) și „Stylografii” (2015) și a numeroase articole publicate în reviste literare locale și naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?