Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

„Hai pe Net, 2018!”, proiect derulat la Biblioteca municipală Adjud


    Fundația EOS, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România și Asociația APDETIC anunță campania de alfabetizare și incluziune digitală „Hai pe NET, 2018!”, ce se desfășoară în perioada 19-25 martie 2018. Aflată la cea dea noua ediție, campania, în care s-a înscris și Biblioteca municipală Adjud, susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online. Sunt încurajate să participe în campanie școlile, bibliotecile publice, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI), organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor, cluburile seniorilor sau orice alte organizații deschise publicului, în care există computere sau dispozitive mobile cu acces la internet.
„Activitățile care vor avea loc la Biblioteca municipală Adjud, în perioada 19-25 martie 2018, se vor adresa, în special, celor care nu au deschis niciodată un calculator și care nu au cunoștințe de utilizare a Internetului. Ei vor beneficia de sprijinul și asistența de specialitate a  bibliotecarilor. De asemenea, vor fi ajutați pentru a accesa informații și locuitorii municipiului Adjud aflați în căutarea unui loc de muncă. Prin implicarea Bibliotecii municipale Adjud în campania «Hai pe Net!» din acest an, se dorește să contribuim la o mai bună înțelegere a mijloacelor tehnologice moderne, la conștientizare a rolului IT&C în furnizarea de resurse de cunoaștere în rândul utilizatorilor Bibliotecii municipale Adjud”, a transmis profesor Tatiana Valea, directorul Bibliotecii municipale Adjud.
    Potrivit comunicatului de presa trimis redactiei noastre, organizatorii promovează un set de activități, după cum urmează:
    „Primul click – atragerea noilor veniți pe Internet”. Este vorba despre activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul.
    „Competențe digitale? No problem!”, vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare.
    „Programare creativă prin Minecraftpentru Educație” cuprinde activități adresate elevilor din gimnaziu care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
    „Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari”, cursuri prin care profesorii și bibliotecarii sunt încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.
    „Promovarea accesibilității web” constă în activități adresate oricui ajută nevăzători să navigheze facil Internet.
    „Securitate cibernetică prin CISCO NetAcad” cuprinde activități ce vizează tinerii, susținute cu ajutorul cadrelor didactice sau bibliotecarilor care țin cursul Introductionto Cybersecurity dezvoltat de Cisco prin programul NetAcad.
„Campania «Hai pe NET 2018!» face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2018, în care accesul la internet arată nevoia de îmbunătățiri. 44% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?