Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Cursuri pentru psihologi, asistenți sociali și psihopedagogi


Institutul SPER organizează, în perioada 24-25 martie 2018, la București,  cursul de formare și educație continuă în domeniul psihologiei clinice, consilierii și psihoterapiei, intitulat „Evaluarea și intervenția terapeutică a copilului în context familial”. Cursul este destinat tuturor psihologilor, asistenților sociali și psihopedagogilor, iar pentru participarea la ambele module cursanții vor primi un certificat acreditat de 20 de credite. „Se acceptă și participarea la unul din cele două workshop-uri, situație în care cursanții vor primi un certificat acreditat (10 credite). Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății. Costul cursului este de 550 lei pentru participarea la ambele workshop-uri și 280 lei pentru participarea la un singur workshop. Pentru achitarea taxei de participare vă rugăm trimiteți un mail la adresa de mail sperpsi@gmail.com cu urmatoarele date: Nume prenume/ Date firma, CNP/CUI, Adresa, Nr de telefon. Veți primi pe mail toate detaliile necesare efectuării plății. Rezervarea locurilor se face după ce primim confirmarea de plată. Adresa este: Splaiul Independenței nr. 17 bl. 101 sc. 2 et. 4 ap. 29, Bucuresti, Jud. Sector 5”, au transmis organizatorii.
Primul workshop, cel din 24 martie, intitulat „Cum să dai sens desenelor copilului în evaluarea și intervenția terapeutică bazată pe principiile Psihoterapiei Experiențiale Unificatoare”, are o tematică ce vizează unele aspecte ce țin de: aspecte generale (legislative, etice, deontologice) privind evaluarea psihologică; etapele și scopul procesului de evaluare: interviul cu părinți și copii; observarea copilului în relație cu părinții; evaluarea clinică și testarea psihologică a copilului și adultului;
evaluarea părinților/ abilităților parentale; dinamica familială/ pattern-uri de relaționare/ istoric de abuz/ violență domestică; alte documente colaterale; Prezentarea unor instrumente de evaluare psihologică specifice: Testul Desenul familiei în mișcare (Kinetic Family Drawings, KFD; BURNS, Kaufman, 1970), Testul „Childhood Hand that Disturbs” (Roseline D. Davido-1994); Eight-Card Redrawing Test (8CRT); Bird’s Nest Drawing; Testul mamă-copil.
Workshop-ul din a doua zi, 25 martie, este intitulat „Jocuri terapeutice pentru mici și mari! – Workshop de improvizație creatoare bazat pe principiile Psihoterapiei Experiențiale Unificatoare”. „Jocurile terapeutice sunt o modalitate foarte bună pentru terapeut să dezvolte abilitățile emoționale și sociale ale copilului. Copiilor le place să se joace și ei învață cel mai bine prin joc. Jocurile provocative îi focalizează pe copii într-o anumită experiență în care pot conștientiza cum perpetuează și întrețin un comportament dezadaptativ, pentru ca mai apoi prin resemnificare să dea noi sensuri experienței dificile. Acest workshop ilustrează aplicabilitatea fundamentală a tehnicilor expresiv creative în lucrul cu copii, adolescenți dar și adulți, precedată de unele observații cu privire la evoluția demersului terapeutic”, au transmis organizatorii.
Tematica workshop-ului va viza clarificarea unor aspecte ce țin de: Principiile psihoterapiei experiențiale la copii; Când este necesară psihoterapia?; Diagnoza și intervenția terapeutică la copii; Utilitatea tehnicilor expresiv-creative în evaluarea copilului și a familiei.
Totodată în cadrul workshop-ului vor fi prezentate modalități de intervenție dar și instrumente de evaluare specifice în evaluarea copilului și adultului cum ar fi Modelul „Basic Ph”.
Pentru formarea unor deprinderi practice în ceea ce privește terapia de familie și evaluarea copilului, cursul va avea atât o abordare teoretică cât și una practică (prezentarea unor studii de caz, jocuri de rol etc).
Lector va fi Gabriela Marc, formator în cadrul Institutului SPER, asistent universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației- Universitatea București, doctor în psihologie, consilier psihologic și psihoterapeut autonom, supervisor psihogie clinică. Detalii și informatii suplimentare privind aceste cursuri pot fi obținute direct la telefon 0723.176.160 sau prin email: marcenciu@gmail.com.
„Program acreditat de Colegiului Psihologilor din România, Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie, cf. anexei nr. 4 din 23.01.2015 (curs nr.9) la avizul profesional nr. RF-II-B-2 din 19.06.2006, reacreditat conform PV nr. 10 din 18.11.2016”, precizează organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?