Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Un fost spion rus și fiica sa, în continuare în stare critică, după presupusa otrăvire cu o substanţă necunoscută


Fostul agent dublu rus, Serghei Skripal, și fiica sa, Iulia, se află în continuare în stare critică, la terapie intensivă, a declarat miercuri poliția britanică, lansând un apel către martori să ajute cu orice fel de informații despre acest caz, relatează Reuters. Serghei Skripal (66 de ani) Iulia (33 de ani) au fost găsiți duminică în stare de inconștiență pe o bancă în fața unui centru comercial din Salisbury (sudul Angliei), presupunându-se că cei doi au fost expuși la o substanță necunoscută.
Poliția a informat că dorește să vorbească cu oricine a vizitat duminică două locuri în care Skripal și fiica lui se crede că au fost – restaurantul pub-ul Bishop’s Mill și pizzeria Zizzi. ‘Punem accentul în acest moment pe stabilirea cauzei care a dus la starea critică a celor două persoane’, a declarat Mark Rowley, șeful Departamentului de combatere a terorismului de la Londra, însărcinat cu această anchetă. Cordoane ale poliției sunt în continuare instalate în mai multe locuri din Salisbury, iar altele noi au fost desfășurate în parcul Solstice în acest oraș situat la 3 km vest de localitatea Amesbury.
Experții au identificat substanța implicată în presupusa otrăvire a fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale duminică la Salisbury, a anunțat miercuri ministrul de interne britanic, Amber Rudd, fără să ofere mai multe detalii, conform The Guardian. Declarația sa intervine după ce a prezidat o reuniune a comitetului de urgență a guvernului britanic Cobra cu privire la acest incident. ‘Åžtim mai multe astăzi despre substanță, iar poliția va face o nouă declarație în această după-amiază, pentru a împărtăși o parte din aceste informații’, a afirmat Amber Rudd imediat după ședință.
Fiica lui Skripal s-a mutat cu el în Marea Britanie în 2010, dar după o perioadă s-a întors la Moscova. Fiul fostului spion a murit din cauza unei insuficiențe hepatice în 2017 la Sankt Petersburg. Înainte, în 2012, soția sa a decedat de insuficiență cardiacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?