Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Handbal, Liga Națională: Meci care-i poate duce pe oaspeți pe locul al optulea!


Înainte de retragerea din campionat al Odorheiului, întâlnirea de duminică de la Călărași cu Dunărea era privită de focșăneni ca una de palmares, pentru că rezultatul nu ar fi avut mare importanță în disputa din zona play-out-ului. Acum, însă, mai cu seamă după mai mult decât convingătoarea victorie în fața Băii Mari, meciul cu călărășenii are cu totul altă încărcătură! Dacă oaspeții vor câștiga la Călărași, iar băimărenii vor fi întrecuți de turdeni, CSM Focșani 2007 ar urca în clasamentul Ligii Naționale pe un loc 8 pe care nu au fost niciodată! Este foarte posibil să se întâmple și una și cealaltă!
Elevii profesorilor Viorel Ciubotaru, Bogdan Voica și Alexandru Acsinte ne-au arătat în meciul de miercuri seara că au atins un nivel de joc aproape de vârful potențialului lor. Și au dat semn susținătorilor că au valoarea sportivă și umană care să le permită să se bată pentru victorie cu oricare dintre echipele din Ligă. Adversarii lor de duminică au avut, la rândul lor, o prestație cu care au terminat la egalitate pe terenul campioanei Dinamo București care, este adevărat, nu a ieșit din picajul început de prin etapa a opta, dar continuă să fie o echipă de mare valoare. Dunărea simte presiunea Minaurului și Focșaniului și își va lua toate măsurile pentru a câștiga și a-și securiza locul pentru play-off!
În tur, în Sala Polivalentă, gazdele s-au impus cu 26-24. A fost prima victorie în campionat a CSM Focșani 2007 care avea să repete isprava două etape mai târziu când a trecut și de Dobrogea Sud. Focșănenii sunt acum mai puternici, ca echipă, decât atunci, au și o foarte bună stare de spirit indusă de maniera impresionantă în care au câștigat miercuri seara. Dacă între timp nu a intervenit un recul dat de o posibilă relaxare, duminică seara echipa Focșaniului – care va fi susținută de o mică dar foarte activă galerie – poate urca pe locul al optulea al clasamentului! Și se poate apropia la șapte puncte de Dunărea Călărași!
     Cu oarecare reținere – având în vedere antecedentele lor antifocșănene, prezint pe cei doi arbitri delegați să conducă meciul în litera și spiritul regulamentului: Radu Iliescu și Pascu Doru Manea, din București. Dacă o vor face sau nu vom constata duminică, de la ora 16,30, în meciul ce va fi televizat de TVR 1. Observatorul jocului va fi Ion Ciobanu, din Bacău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?