Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Hoții care au ameninţat cu moartea doi polițişti, ARESTAŢI


Doi bărbați au fost arestați, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce au amenințat cu moartea doi polițiști, iar alți doi au fost puși sub control judiciar. Cei patru sunt din comuna Ploscuțeni și au ajuns în atenția anchetatorilor după ce, la începutul săptămânii trecute, s-au luat la harță cu doi polițiști de la Secția de Poliție Rurală Adjud, amenințându-i cu moartea. După mai multe zile în care s-au administrat probe, la finele săptămânii trecute, doi dintre ei au fost reținuți și duși la instanță cu propunere de arestare preventivă. Magistrații de la Judecătoria Adjud au admis cererea formulată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de câte 30 de zile. În sarcina lor s-au reținut infractiunile de ultraj, tăiere ilegală și furt de arbori. În cazul altor doi bărbați, procurorul de caz a dispus controlul judiciar pentru câte 60 de zile.
La începutul săptămânii trecute, doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Adjud au fost amenințați cu moartea de hoții de lemne. S-a întâmplat luni seara, iar oamenii legii au fost nevoiți să folosească armele din dotare. Totul a pornit de la un apel prin 112 prin intermediul căruia oamenii legii au fost anunțați că mai multe căruțe încărcate cu lemne se deplasează dinspre Ploscuțeni către Homocea. La locul indicat au ajuns inițial doi lucrători din cadrul Secției Adjud, care au identificat patru atelaje hipo încărcate cu lemne. Oamenii legii le-au cerut căruțașilor să se oprească, dar aceștia nu s-au conformat și au devenit agresivi. Ulterior, unul dintre bărbați s-a apropiat de lucrătorii de poliție, având asupra sa un lemn și i-ar fi amenințat cu moartea.
    Polițiștii i-au cerut bărbatului să se liniștească, dar acesta nici nu i-a auzit, continuând să se manifeste agresiv, motiv pentru care oamenii legii au executat două focuri de armă în plan vertical.
„La data de 4 decembrie a.c., ora 22.01, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că mai multe atelaje hipo care ar transporta material lemnos sustras, se deplasează către comuna Homocea. La scurt timp, un echipaj de poliție a identificat pe Drumul Județean 252 patru atelaje hipo încărcate cu material lemnos care se deplasau din direcția Ploscuțeni către Homocea. Polițiștii le-au solicitat conducătorilor de atelaje să oprească, însă aceștia nu s-au conformat și au devenit recalcitranți, manifestând un comportament agresiv. De asemenea, una dintre persoane s-a apropiat de cei doi polițiștii, având asupra sa un lemn și a adresat polițiștilor amenințări cu moartea. În acel moment, s-a actionat regulamentar, cel în cauză fiind somat să înceteze acțiunea, fără rezultat, astfel că politiștii au executat două focuri de armă în plan vertical, cu armamentul din dotare”, au transmis atunci reprezentanții IPJ Vrancea.
În sprijinul celor doi lucrători care i-au „deranjat” pe hoții de  lemne a venit, între timp, un alt echipaj de poliție, de la Poliția Municipiului Adjud și astfel, s-a reușit conducerea celor patru bărbați la sediul poliției pentru audieri. Căruțele și încărcătura din ele au rămas în custodia poliției, pentru a fi continuate verificările. 
    Cei doi bărbați care au încercat să facă legea și care acum au fost arestați pentru ultraj nu sunt la prima abatere. Ambii au antecedente penale, după cum au precizat reprezentanții IPJ Vrancea, iar unul dintre ei, un bărbat de 46 de ani, din comuna Ploscuțeni, abia ar fi ieșit din închisoare. El ar fi fost liberat condiționat luna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?