Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

GALERIE FOTO: Peste o sută de cicliști la evenimentul „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă“


Evenimentul velo „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă” a avut loc sâmbătă, de la ora 9.00, iar plecarea fiind din Piața Unirii din Focșani. Evenimentul trebuia să se desfășoare în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus-2017”, dar a fost reprogramat din cauza vremii nefavorabile.
În cadrul evenimentului „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă” au pedalat un număr de 117 cicliști din mai multe județe, respectiv Vrancea, Brăila, Galați și Buzău. Traseul de la această ediție a măsurat aproximativ 65 km, trecând prin localitățile Focșani, Cîmpineanca, Cîrligele, Cotești, de unde s-a continuat pe drumul viilor, printre dealuri și văi, până în zona Beciu, iar mai apoi spre Odobești. Din centrul orașului Odobești, cicliștii au mers la Jariștea, pentru ca ulterior să revină pe străzile orașului de sub Măgura, pentru a vizita ruinele Bisericii Cazacli. „Sâmbătă, 14 octombrie 2017, a avut loc o nouă ediție a evenimentului velo «Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă». În cadrul evenimentului au pedalat un număr de 117 cicliști din Vrancea, Brăila, Galați și Buzău pe un traseu care, la final, a numărat 64,5 km de drum prin podgoriile din Vrancea, colorate arămiu de o toamnă blândă. Traseul a fost parcurs în aproximativ 3:30 ore, fiind organizate mai multe zone de regrupare. De asemenea, în Odobești, artiștii de la Ansamblul Folcloric «Țara Vrancei» au susținut un moment artistic în care via și vinul au fost laitmotivul. Diferența de nivel a traseului a fost de 550 m. Felicitări tuturor participanților!”, se arată într-un mesaj postat de organizatori pe pagina de facebook a evenimentului.
Turul de ciclist a fost de tip „open” și au putut participa, potrivit organizatorilor, cicliști amatori și profesioniști, orice iubitor al sportului și/sau al mișcării în aer liber cu vârsta cuprinsă între 18-90 ani. De asemenea, au putut participa și adolescenți cu vârste cuprinse între 16-18 ani, însoțiti de unul dintre părinți sau care au prezentat acceptul scris al acestora, având însoțitor pe unul dintre participanți. „În timpul turului de ciclism, toți cicliștii sunt obligați să poarte casca de protecție. La startul turei nici un ciclist nu este admis fără a purta casca de protecție”, au transmis organizatorii. Toți participanții au fost instruiți să respecte cu strictețe Codul Rutier. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?