Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Tâlharul cu CAGULĂ, care a atacat o femeie în propria casă, a fost trimis în judecată


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au trimis în judecată un tânăr de 20 de ani sub acuzația de tâlhărie calificată. Victima sa a fost o bătrână de 73 de ani, din satul Poiana, comuna Vrîncioaia.
    Tânărul este din Vîrlezi, județul Galați. La jumătatea lunii iunie, el a venit în satul Poiana, la bunicii săi. La un moment dat, Ionuț Laurențiu M. s-a gândit să facă rost de niște bani, dar nu muncindu-i, ci luându-i de la cineva cu forța. Așa că i-a încolțit în cap ideea de a intra în casă peste o bătrână. Înainte de a da buzna peste femeie, tânărul și-a confecționat o cagulă dintr-un fes, și-a pus mănuși în mâini și a luat la el și un cuțit. Era în noaptea de 18 spre 19 iunie când a intrat în casă peste victimă, nimeni alta decât vecina bunicilor săi. Când a ajuns în camera în care dormea bătrâna, tânărul, sub amenințarea cuțitului, i-a cerut femeii să-i dea banii pe care îi are.
    În rechizitoriu se arată că bătrâna, speriată fiind, a luat suma de 100 lei, în bancnote de 1 și 5 lei, și i-a dat-o agresorului. Bănuit că aceia nu erau toți banii pe care femeia îi avea în casă, tânărul a insistat să mai caute și a târât-o pe femeie într-o altă cameră. Aici, victima a fost lovită, după care inculpatul a început să cotrobăie după bani. Nu a mai găsit, dar a găsit un card care avea atașat la el și codul pin. L-a luat și a continuat să caute bani.
    În timp ce tânărul era preocupat să mai caute bani prin casă, bătrâna a reușit să iasă din imobil și să ceară ajutorul unui vecin. S-a sunat imediat la poliție, iar oamenii legii s-au deplasat la locuința bătrânei. Întrucât pământul era ud, tâlharul a lăsat urme, urme pe care au mers și polițiștii. Oamenii legii au găsit la un moment dat cagula aruncată. Potrivit anchetatorilor, gălățeanul a mers la un ATM, vrând să scoată bani de pe card. Astfel, urmele, cagula, dar și imaginile de supraveghere de la ATM i-au ajutat pe oamenii legii să-l identifice pe principalul suspect, la aproximativ o săptămână de la comiterea faptei. Atunci, tânărul a fost reținut și arestat preventiv. La audieri, el nu a negat comiterea faptei și le-a povestit anchetatorilor tot ce a făcut.
    La finele lunii august măsura preventivă i-a fost prelungită. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. (…) prelungește durata măsurii arestării preventive a inculpatului M(…) Ionuț – Laurențiu, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Vrancea, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 25.08.2017 și până la data de 23.09.2017, inclusiv (…)”, au decis magistrații de la Judecătoria Focșani. La finele acestei luni, măsura preventivă îi va fi verificată din nou.
    La momentul respectiv, o rudă a bătrânei de 73 de ani ne-a spus ce s-a întâmplat. „În jurul orei 00:30, în noaptea de duminică spre luni, cineva, care purta pe față o cagulă, a intrat peste ea în casă, a luat-o la bătaie în pat, a trântit-o jos, a călcat-o efectiv în picioare, i-a rupt vreo patru coaste și a amenințat-o cu cuțitul să-i dea bani”, a povestit atunci ruda bătrânei. După incident, bătrâna a ajuns la Spitalul din Vidra, unde a rămas internată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?