Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO şi GALERIE FOTO: Autoturism suspect, urmărit prin Piața Unirii din Focșani de două dube de la Acțiuni Speciale; mascații s-au antrenat pentru cazurile reale


Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au organizat, duminică dimineață, o demonstrație în Piața Unirii din Focșani. Mascații au dorit astfel să le arate și cetățenilor o mică parte din activitățile pe care ei le desfășoară, activități ce au în spate o pregătire constantă, dar au dorit în același timp să se și perfecționeze, astfel încât atunci când au cazuri reale să acționeze fără greșeală.
    Conform scenariului, două dube de mascați au plecat în urmărirea unui autoturism suspect, al cărui conducător auto nu a oprit la un filtru al oamenilor legii. După somațiile legale și după o urmărire pe Bulevardul Unirii, mașina în care se aflau conducătorul auto și un pasager a fost blocată în trafic, în fața Cinematografului Balada, de cele două dube ale mascaților. Ulterior, luptătorii de la SAS au coborât din mașini cu pistoalele în mâini și după ce le-au dat indicații celor doi ocupanți ai mașinii, i-au scos pe aceștia din autoturism, i-au întins pe caldarâm, așa cum se procedează în astfel de cazuri, i-au verificat pentru a nu avea asupra lor obiecte periculoase, i-au încătușat, i-au urcat în dube și i-au dus apoi la sediul unității pentru verificări. Înainte ca dubele mascaților să plece către sediul poliției, lucrătorii de la SAS au verificat și mașina suspectă.
    „Astăzi (duminică-n.r.), cu ocazia pregătirii speciale, pe care o desfășurăm constant, lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea au executat un exercițiu demonstrativ de interceptare și blocare în trafic a unui autoturism suspect. Acest exercițiu a avut ca scop imobilizarea autoturismului, al cărui conducător auto nu a răspuns somației legale de a opri, urmat de extragerea celor doi suspecți, încătușarea acestora, conducerea la sediul poliției, verificarea mașinii pentru a elimina orice pericol. Aceste exerciții sunt constante în pregătirea lucrătorilor noștri și au la bază ore foarte multe de pregătire pentru a atinge performanțele pe care ni le dorim”, a precizat comisarul șef Viorel Damian, șeful SAS Vrancea.

    Exercițiul demonstrativ al mascaților a făcut deliciul trecătorilor, care s-au oprit să vadă și să filmeze întreaga scenă. Au fost prezenți și mulți copii, împreună cu părinții ori bunicii lor, care au fost foarte încântați de ceea ce au văzut. Unele dintre persoanele prezente nu și-au dat seama că este vorba despre un exercițiu. O femeie care a văzut întreaga scenă a avut un comentariu acid la adresa „infractorilor”, din care a reieșit că acțiunea mascaților a fost foarte bine pusă la punct. „Așa-i trebuie, dacă a intrat pe aici. Ce caută cu mașina pe aici?”, a spus femeia, în condițiile în care Bulevardul Unirii a fost închis, ieri, traficului rutier.
    Oamenii apreciază astfel de acțiuni, spunând că îi simt pe oamenii legii mai aproape de ei. „Mi-a plăcut ceea ce am văzut și este bine că vin printre oameni să   facă astfel de exerciții. Copilului i-a plăcut cel mai mult”, ne-a spus o femeie care se afla cu nepotul în Piața Unirii.
    La acțiunea de ieri, din Piața Unirii, a luat parte și inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica, adjunctul său, comisarul șef Vasile Marin, care a venit însoțit de băiețelul său, dar și comisarul șef Adrian Oprea, adjunct al șefului Poliției Municipiului Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?