Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

ULTIMA ORĂ! Student vrâncean, rătăcit de grup în Masivul Postăvarul, salvat de salvamontişti dintr-o râpă


Un tânăr din județul Vrancea, student la Brașov, a fost salvat, duminică seara, de jandarmii montani și salvamontiști, după ce s-a rătăcit de colegii lui cu care se afla într-o excursie în Masivul Postăvarul și a căzut într-o râpă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ciprian Aldea, jandarmii au fost sesizați de către un grup de turiști din Poiana Brașov. Tinerii au anunțat că un prieten de-al lor s-a abătut de la traseu și s-a rătăcit în zona Pârtia Lupului la „S”-ul mare.
„Nu s-a putut lua legătura telefonic cu persoana rătăcită. Au început căutările cu doi jandarmi de la Postul de Jandarmi Montani Poiana Brașov și un jandarm de la Postăvarul. Turistul rătăcit a fost găsit într-o râpă, are o luxație la nivelul unui membru inferior și este lovit la cap. S-a solicitat sprijinul Salvamont pentru scoaterea turistului din râpă și acordarea primului ajutor”, a spus Aldea.
Turistul rătăcit, în vârstă de 23 de ani, este originar din localitatea Panciu, județul Vrancea.
El a fost coborât în siguranță de echipele de salvatori, în jurul orei 20.30, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Brașov pentru îngrijiri.
Articolul integral pe http://www.mediafax.ro/social/un-student-care-s-a-ratacit-de-grup-in-masivul-postavarul-salvat-de-salvamontisti-dintr-o-rapa-16391558
Sursa foto  monitorulexpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?