Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Cameră: Termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu – prelungit până la 30 septembrie


Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți OG 17/2016 cu amendamente, prin care termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu se prelungește până la data de 30 septembrie.
Deputații au adoptat ordonanța Guvernului 17/2016 prin care se propune ca obținerea autorizației de securitate la incendiu să se facă până la data de 30 iunie 2017, dar au prelungit acest termen până la data de 30 septembrie. „Prin prorogarea acestui termen se urmărește stabilirea unui termen care să facă posibilă conformarea de către toți beneficiarii în ceea ce privește obligația de obținere a autorizației de securitate la incendiu, reducerea riscului înregistrării unui volum mare de solicitări înainte de expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare, reducerea riscului de nerespectare a termenelor de emitere a avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadra în termenul actual, reducerea costurilor pentru întocmirea documentațiilor, realizarea unor documentații și lucrări de construcții de calitate, negrevate de presiunea timpului, reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformități”, se arată în ordonanță.
Actul normativ mai prevede că beneficiarii care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect care a fost adoptat deja de Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?