Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Ultima zi pentru depunerea cererilor de subvenții din agricultură la APIA


Sute de fermieri au venit sâmbătă și duminică la centrele APIA pentru a depune cereri pentru subvențiile din agricultură. Astăzi este ultima zi în care funcționarii APIA mai pot prelua dosarele pentru obținerea subvenției, iar programul de lucru se va prelungi până la înregistrarea ultimului fermier. Ministrul Agriculturii a anunțat vinerea trecută că termenul de 15 mai nu va fi modificat și, dacă va fi respectat, vor fi respectate și perioadele de plată a banilor europeni, ceea ce înseamnă că ultima tranșă de bani va fi virată fermierilor până la data de 31 martie 2018.
Până ieri dimineață erau înregistrați 22.052 de fermieri vrânceni cu cereri depuse la APIA, adică peste 96,4% din numărul estimat la începutul acestei campanii. În ceea ce privește suprafața agricole înregistrată, aceasta era de peste 146 mii hectare. Diferența provine de la marii fermieri, cei care depun solicitările în ultimele zile ale perioadei legale și proprietarii de pășuni, care au lăsat pentru ultima zi depunerea solicitărilor. „Vom lucra până vom prelua ultima cerere. Dacă vor fi oameni la ora 23.00 pentru depunerea cererilor, vom sta până îi ajutăm pe toți”, ne-a spus directorul APIA, Ionel Partene. Acesta a explicat că o situație specială este la Vidra, unde Electrica a programat lucrări la rețelele de electricitate. „Am discutat la Electrica, au înțeles situația și vor monta un generator pentru ca activitatea Centrului local să nu fie oprită. Electricienii au fost vineri acolo, au văzut despre ce generator este nevoie și luni dimineață vor aduce echipamentul”, a precizat directorul APIA.
Reamintim că, din cauza numărului mare de fermieri care au venit în ultimele zile să depună cereri la APIA s-a luat decizia restricționării accesului la aplicația IPA Online. APIA a anunțat că restricția este valabilă până la 15 mai, pentru intervalul orar 10:00 -16:00. În acest interval, aplicația IPA Online va putea fi accesată doar de Centrele județene sau locale APIA, pentru a se asigura o cât mai bună funcționare a acesteia pentru introducerea în sistem, în timp util, a cererilor depuse fizic de beneficiarii care se regăsesc la sediile din teritoriu. „În afara acestui interval orar și a altor două ore, respectiv 03:00 – 05:00 a.m., când sistemul este oprit pentru întreținere, aplicația IPA Online poate fi accesată fără probleme prin intermediul link-ului http://lpis.apia.org.ro, fermierii putând să își vizualizeze propriile parcele digitizate și în campania anterioară, precum și să își digitizeze și să își măsoare cu exactitate și alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. Menționăm că, în interfața IPA Online, este postat/ afișat un mesaj de atenționare în legatură cu acest aspect, dar care este vizibil doar în perioada în care link-ul este funcțional”, precizează un comunicat al APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?