Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Week-end de foc pentru pompierii vrânceni


Pompierii au intervenit sâmbătă seară pentru a salva o focșăneancă blocată în apartamentul dintr-un bloc situat pe bulevardul București, în cartierul Sud, vizavi de Vincon. Aceștia au acționat cu o autospecială pătrunzând cu ajutorul unei autoscări pe geamul apartamentului situat la etajul doi. Pompierii au găsit o femeie de aproximativ 80 ani căreia i se făcuse rău în casă. Cu ajutorul echipajului SMURD, femeia a fost transportată la spital.
    Sâmbătă noapte spre duminică, în cartierul Satul Nou din Panciu, un incendiu a izbucnit la acoperișul unei gospodării pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Două autospeciale de lucru cu apă și spumă de la Serviciul de Pompieri Panciu s-au luptat cu flăcările, în cele din urmă incendiul fiind lichidat. Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum amplasat necorespunzător. 
    Pompierii au fost chemați să stingă și un incendiu izbucnit duminică seară, în jurul orei 18.15, între două blocuri situate pe bulevardul Independenței din Focșani. Cu jumătate de oră mai devreme, pompierii focșăneni au plecat în ajutorul celor de la SVSU Odobești, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru a ajuta la stingerea incendiului izbucnit la o casă părăsită de pe strada Cuza Vodă și care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați. Caua probabilă a fost acțiunea unei persoane iresponsabile, aceasta fiind condusă de polițiști la Psihiatrie, după cum a precizat plutonier adjutant Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.
     Pompierii au avut patru intervenții de vineri seară până sâmbătă dimineață în comuna Tănăsoaia. Astfel, vineri seară la ora 22.30, plt adj Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea, anunța o „urgență medicală în sat Costișa de Sus, comuna Tănăsoaia, bărbat 92 ani cu dureri abdominale, intervine ISU Bacău cu UTV Șenilat și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ)”. În această dimineață, reprezentantul ISU a anunțat că bătrânului de vineri seară „i s-a acordat asistență medicală la fața locului de către o asistentă medicală de la SAJ (care s-a deplasat cu șenilata) și a refuzat transportul la spital.”
     Sâmbătă dimineață la ora 08.00, plt adj Florin Olaru a anunțat o „intervenție de deblocare cale de acces din sat Costișa de Sus, com.Tănăsoaia, intervin Garda de Intervenție (Pompierii) Podu Turcului, județul Bacău, cu o autofreză și Secția de Pompieri Adjud cu 1 APIC + UTV (șenilată)”.
     Reprezentantul ISU Vrancea a anunțat sâmbătă la 10.30 o „urgență medicală în sat Costișa de Sus, com. Tănăsoaia, un bărbat, 90 ani, fractură șold. Intervine Secția de Pompieri Adjud cu UTV șenilat și SAJ VN”.
    Sâmbătă la ora 11.00, a fost anunțată o a patra intervenție. „Urgență medicală în sat Costișa de Sus, com. Tănăsoaia, 3 copii (8luni și 3 ani – fete și 2 ani – băiat), cu febră. Intervine SP Adjud cu UTV șenilat și SAJ VN”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?