VIDEO și GALERIE FOTO : Cimitirul Nordic, DEVASTAT sâmbătă în urma unui conflict între două clanuri; polițiștii au descins duminică în blocul ISEH

12
3743


Un scandal a izbucnit sâmbătă în Cimitirul Nordic din Focșani. Mai mulți cetățeni de etnie romă s-au luat la bătaie și au distrus mai multe cruci din cimitir, dar și alte obiecte funerare. Conform tradiției, în această zi s-au pomenit morții și s-a dat de pomană, iar persoanele de etnie romă au întins mese cu mâncare și băutură în cimitir. Potrivit unor surse, scandalul ar fi izbucnit din cauza unui conflict mai vechi între două grupuri, o parte dintre scandalagii fiind sub influența băuturilor alcoolice. Două persoane ar fi ajuns la spital după ce au fost rănite. La fața locului s-au deplasat polițiști de la Poliția Municipiului Focșani, jandarmi, dar și „mascați” pentru a aplana conflictul. Subcomisar Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea, ne-a spus că „în cauză se efectuează cercetări cu privire la modul de producere a evenimentului, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale”.

    Potrivit unui comunicat al jandarmeriei, 150 de persoane au fost implicate în conflictul izbucnit în Cimitirul Nordic din Focșani, 17 dintre acestea fiind predate polițiștilor pentru cercetări. „Astăzi (sâmbătă n.r.), 22.04.2017, ora 12.15, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea aflat în misiune de patrulare pe raza municipiului Focșani, a fost sesizat despre faptul că în apropierea Cimitirului Nordic are loc o altercație între mai multe persoane. Jandarmii sosiți la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, respectiv aproximativ un număr de 150 persoane, femei și bărbați de diferite vârste, sunt angrenate într-un conflict atât verbal cât și cu acte de violență, pe str. Mărășești și în incinta cimitirului. În cel mai scurt timp jandarmii au aplanat conflictul prin separarea grupurilor rivale și conducerea la sediul IJJ Vrancea a unui număr de 17 persoane în vederea stabilirii identității și a gradului de implicare a acestora în conflict. În urma verificărilor s-a stabilit gradul de implicare a fiecărei persoane și fapta comisă, iar celor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală fiind susceptibile de săvârșirea infracțiunilor de: tulburarea ordinii și liniștii publice faptă prevăzută și sancționată art. 371 C.P., faptă prevăzută și sancționată art.193 C.P., lovire și alte violențe și profanare de morminte, faptă prevăzută și sancționată art. 383 C.P. Documentele și persoanele au fost predate lucrătorilor Poliției Municipiului Focșani în vederea continuării cercetărilor în cauză. De asemenea, s-a luat măsura patrulării jandarmilor în zona cimitirului și pe străzile adiacente pentru a preveni reizbucnirea unor noi conflicte”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Vrancea. 

    Surse din poliție ne-au spus că în urma audierilor, nici o persoană nu a fost reținută.
    Duminică seara, trei mașini de la poliția națională și două de la Poliția Locală au ajuns la blocul ISEH din Cartierul Sud al municipiului Focșani. Subcomisarul Bogdan Toader ne-a spus că a fost vorba despre un conflict în familie, care a fost aplanat, iar persoana responsabilă a fost sancționată contravențional. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here