Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Percheziții de amploare pentru depistarea hoților de curent electric și a falsificatorilor de vin


Polițiștii din Panciu au desfășurat o amplă acțiune pentru depistarea persoanelor care sustrag curent electric, dar și a acelora care falsifică vin. Un număr de 61 de percheziții domiciliare au fost efectuate în Panciu, Movilița, Străoane, Fitionești și Èšifești, județul Vrancea, precum și în Gura Humorului, județul Suceava. Perchezițiile au vizat 44 de imobile aparținând unor persoane fizice și mai multe imobile aparținând unui număr de 17 unități economice.
În urma perchezițiilor au fost descoperite 9 instalații clandestine prin care se sustragerea energie electrică, 8900 litri lichid cu miros specific de țuică și 397.000 litri cu aspect și miros de vin. „La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din Panciu, sprijiniți de structurile de investigarea criminalității economice, ordine publică și acțiuni speciale, au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică și a evaziunii fiscale în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice. Cei 108 polițiști prezenți la activitate, împreună cu reprezentanți ai FIJI Vrancea, DADR și Electrica, au efectuat un număr de 61 percheziții domiciliare în orașul Panciu, comunele Movilița, Străoane, Fitionești și Èšifești, precum și în orașul Gura Humorului, județul Suceava. Astfel, în cadrul perchezițiilor au fost vizate 44 de imobile aparținând  unor persoane  fizice, precum și mai multe imobile aparținând unui număr de 17 unități economice. În cadrul acțiunii au fost găsite 9 instalații clandestine prin care se sustragea energie electrică, 8900 litri cu miros specific de țuică, în afara antrepozitului fiscal și 397.000 litri cu aspect și miros de vin, din care au fost recoltate probe în vederea stabilirii dacă substanța este vin autentic sau falsificat. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare”, se arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
„La sediul unei societăți comerciale din comuna Străoane s-a stabilit faptul că contorul electric nu înregistra consumul. Totodată, a mai fost identificată cantitatea de 367.000 litri cu aspect și miros de vin din care au fost recoltate probe; La  domiciliul unui bărbat din orașul Panciu a fost identificată cantitatea de 4000 litri cu miros specific de țuică, în afara antrepozitului fiscal; La domiciliul unei femei din comuna Fitionești a fost găsită cantitatea de 3.700 litri cu miros specific de țuică, în afara antrepozitului fiscal”, sunt câteva dintre exemplele date de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?