Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO : Militarii Batalionului 280 Infanterie din Focșani se pregătesc pentru o nouă misiune în Afganistan


Aproximativ 400 de militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie din Focșani se pregătesc pentru o nouă misiune în Afganistan. Plecarea va avea loc în a doua jumătate a anului, dar militarii au început deja instruirea. Destinația batalionului este baza Kandahar Air Field, unde militarii vor asigura Protecția Forței în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”.
„Militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie «Căpitan Valter Mărăcineanu» din Focșani se pregătesc pentru o nouă misiune în T.O. Afganistan. Astfel, începând cu luna aprilie, în garnizoana Focsani au început pregătirile pentru operaționalizarea Batalionului de Infanterie destinat asigurării Protecției Forței în baza militară KAF (Kandahar Air Field), din Afganistran. Cei aproximativ 400 militari din cadrul batalionului vor pleca în T.O. Afganistan în a doua perioadă a anului 2017 și vor acționa în cadrul misiunii NATO «Resolute Support». Până la plecarea în misiune, «foaia de parcurs a batalionului» va cuprinde mai multe etape de pregătire, atât individuală cât și colectivă. Pentru început, militarii se vor familiariza cu situația politico-militară actuală a Afganistanului, factorii de risc la adresa mediului de securitate, procedurile standard de operare NATO,  prevederile normelor de drept internațional umanitar și regulile de angajare (ROE) specifice. Următoarele etape de pregătire se vor derula progresiv «step by step» atât la nivel de microstructură cât și de structură și se vor încheia cu un exercitiu în complex de repetare a misiunii care se va desfășura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre «Getica» din Cincu. La sfârșitul perioadei de pregătire, Batalionul de Infanterie Protecție a Forței va fi gata să acționeze în cadrul misiunii NATO «Resolute Support», pentru îndeplinirea misiunilor și sarcinilor specifice„, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Focșani.
Batalionul 280 Infanterie „Căpitan Valter Mărăcineanu” este o unitate certificată NATO, aflată în organica Brigazii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, având o misiune bine definită, constituind totodată un factor de stabilitate în zona de responsabilitate. Batalionul a participat la misiuni internaționale în Afganistan în anii 2004, 2009 și 2012, în Irak în anul 2006 și în Kosovo în perioada 2003-2004.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?