Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Eleva de la Școala 3, care ar fi fost violată de concubinul mamei sale, preluată de Protecția Copilului


Eleva de 11 ani, de la Școala Gimnazială nr. 3 din Focșani, care a susținut că a fost violată de concubinul mamei sale, a fost preluată în sistemul de protecția copilului. Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Alina Lăscan, a precizat că specialiștii instituției colaborează cu organele de anchetă în acest caz. „Sâmbătă, 28.01.2017, ne-a fost sesizat telefonic faptul că o fată de 11 ani ar fi fost abuzată sexual de către concubinul mamei. Minora a povestit colegilor despre presupusele abuzuri, iar aceștia au alertat imediat cadrele didactice. Specialiștii DGASPC Vrancea s-au deplasat la fața locului împreună cu un psiholog. După evaluarea inițială, s-a decis, împreună cu autoritățile locale, preluarea fetei în regim de urgență în sistemul de protecție, până la finalizarea cercetărilor. La această oră se investighează cazul de către organele în drept (Poliție, Serviciul de Medicină Legală, Spitalul Județean de Urgență Vrancea) cu care specialiștii DGASPC Vrancea colaborează”, a afirmat Alina Lăscan.
Reamintim că o fată de 11 ani, elevă în clasa a VI-a, la Școala nr 3 din Focșani, l-a acuzat pe concubinul mamei sale că ar fi violat-o în mod repetat. Directorul școlii a aflat sâmbătă de la elevi, apoi a chemat-o pe fată pentru a afla de la ea dacă e adevărat. După ce a discutat cu eleva, profesorul a sunat-o pe mama acesteia și a chemat-o la școală. Mama elevei i-a spus directorului că știa despre cele întâmplate fiicei sale, dar că nu s-ar fi întâmplat decât o dată. Directorul școlii a chemat poliția, iar eleva a depus plângere în prezența mamei sale.
Profesorul Florin Tudosă, directorul Școlii nr. 3 Focșani, a confirmat cazul: „Doi elevi au venit și mi-au spus despre situația în care se află colega lor. Este elevă în clasa a VI-a. Am chemat diriginta și psihologa școlii, și copila ne-a spus că este adevărat, că tatăl ei vitreg o abuzează de când ea era în clasa a IV-a. Am anunțat imediat Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Protecția Copilului. Am invitat la școală și mama elevei, care ne-a spus că știa ce i se întâmplă fetei sale, dar că a fost numai o dată. Este oribil! Eu sunt foarte apropiat de elevi, discut mult cu ei, dar am aflat abia acum. Am luat imediat măsurile ce se impuneau! Este regretabil că sunt astfel de oameni, că i se întâmplă unei eleve de-a noastre, că se întâmplă unor copii, indiferent de unde vor fi fiind!”.    
    Surse din poliție ne-au spus că fata a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală, dar că este virgină și nu sunt urme de violență, care să ateste acuzația de viol. Polițiștii investighează în continuare cazul. Subcomisar Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea, ne-a confirmat depunerea plângerii și demararea anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?