SALARII MAI MARI pentru angajații din învățământ, din februarie

25
5146


Începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învățământ vor fi majorate în medie cu 15%. Angajații din sistemul educațional vor primi lefurile mărite aferente lunii ianuarie, în februarie. Pe lângă majorarea de 15% a salariilor, profesorii beneficiază și de noi sporuri și indemnizații. Astfel, profesorii vor primi un spor în funcție de numărul de clase la care predă, respectiv 7%, 10% ori 15% din salariul de bază pentru personalul didactic care asigură predarea simultană la două, trei sau patru clase.
Potrivit liderului Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea, Constantin Ionescu, în cursul acestei săptămâni, Guvernul va aproba o nouă ordonanță privind majorarea salarială din sistemul de învățământ, cu 15% în medie. Profesorii vor primi în principiu o sumă fixă. Așadar, un profesor debutant poate ajunge la 2.000 lei brut, din care se scad dările către stat.
De asemenea, de salarii mărite vor beneficia și femeile de serviciu, muncitorii calificați sau îngrijitorii, iar secretarii și contabilii unităților de învățământ vor reveni la salariile din iulie 2016. „Personalul din învățământ va beneficia de salarii mărite în luna februarie cu 15% în medie . De asemenea personalul nedidactic (femei de serviciu, muncitori calificați/necalificați) va beneficia de la 1 ianuarie de sporul de vechime dar și de majorarea salarială de 15% în medie. Secretarii și contabilii din unitățile școlare cu peste 24 de clase sau peste 600 de elevi vor beneficia de indemnizația de conducere, care le-a fost tăiată la 1 august 2016. Conform HG 935, secretarii și contabilii nu vor mai avea salarii diminuate, așa cum s-a întâmplat datorită HG 582/2016, ei putând să-și aleagă salariul mai favorabil ori cel actual, ori cel de la 01 iulie 2016. Chiar și cu această majorare salariile din învățământ rămân cele mai mici din sistemul bugetar”, a declarat președintele SLI Vrancea, Constantin Ionescu.
Naveta cadrelor didactice se decontează în baza HG 569/2015, care prevede decontarea cheltuielilor pentru navetă la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat. Chiar dacă există bază legală, unele primării nu decontează naveta. „În situația în care nu se decontează naveta cadrelor didactice, acționăm în instanță primăriile”, a declarat președintele SLI Vrancea, Constantin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here