Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

AFLĂ cum vor fi RECUPERATE orele pierdute în săptămâna când cursurile au fost suspendate


În perioada 9-13 ianuarie, cursurile din învățământul preuniversitar au fost suspendate la nivelul județului Vrancea, din cauza condițiilor meteo nefavorabile,  decizia fiind luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a comunicat că fiecare unitate școlară își va face planul propriu de recuperare a orelor pierdute pe parcursul acestei săptămâni. „Fiecare unitate școlară, conform legii, îți alege modalitatea de recuperare. Ministerul a anunțat că recuperarea se va face până la sfârșitul anului școlar, până în iunie. Fiecare unitate școlară își organizează activitatea, profesorii trebuie să parcurgă toată materia până la sfârșitul anului. Este exclusă posibilitatea ca orele să se recupereze în timpul vacanței intersemestriale, nu ne putem abate de la programa școlară”, spun reprezentanții ISJ.
Cornel Noană, directorul Colegiului Național „Unirea”, a declarat că orele vor fi recuperate în urma deciziei luate în cadrul consiliului de administrație al școlii, așa cum se va face în fiecare unitate de învățământ, de altfel. Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Focșani, Florin Tudosă, a declarat că luni va convoca consiliul de administrație, ocazie cu care se va hotărî modalitatea de exactă de recuperare. Se va ține cont de părerea fiecărui profesor, spune acesta.
Maria Pătrașcu, directoarea Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani, a declarat că unitatea de învățământ este bine pregătită pentru reînceperea cursurilor. „Suntem pregătiți pentru reînceperea cursurilor, pârtia a fost lărgită pentru a putea intra mașina cu laptele și cornurile, a fost verificată instalația de căldură să nu fie probleme, geamurile se închid perfect. Este pregătit totul, nu există probleme. Nu va fi o problemă recuperarea orelor, acestea vor fi recuperate până la sfârșitul anului școlar. Până la urmă, această săptămână, în care au fost suspendate cursurile, era de recuperare, adaptarea copiilor din vacanță, se dădeau teste. Fiecare profesor are grijă să își parcurgă materia planificată, lucru care se întâmpla oricum. Chiar dacă se decalează planificarea, important este ca materia să fie parcursă”, a declarat directoarea Maria Pătrașcu.
Și directoarea Liceului Pedagogic, profesoara Felicia Panaite, spune că nu s-a pierdut prea mult din materie, dat fiind că în această săptămână erau prevăzute în programă recapitulări. „În legătură cu recuperarea orelor, mă voi sfătui cu celelalte cadre didactice într-un consiliu de administrație și vom lua o decizie în acest sens. Săptămâna aceasta era de recapitulare, de adaptare a copiilor după vacantă, se aduceau tezele, așa că nu cred că este foarte mult de recuperat. În general nu s-au pierdut ore de predare, fiecare profesor știe cât are de recuperat și va acționa corespunzător”, a precizat directoarea Felicia Panaite.
Nu doar școlile din Focșani sunt pregătite pentru începerea cursurilor, ci și cele din mediul rural. Directorii spun că s-a făcut pârtie, iar luni sălile de clasă vor fi încălzite corespunzător.

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?