Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Absolvenții de liceu susțin Bac-ul cu o săptămână mai devreme față de anul trecut


Calendarul privind organizarea examenului de Bacalaureat în anul 2017 a fost publicat, iar pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) au fost postate deja modele de subiecte în vederea pregătirii candidaților, subiectele fiind elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Pentru sesiunea iunie-iulie 2017, elevii claselor a XII-a și a XIII-a se pot înscrie de pe 22 mai până pe 26 mai, când se vor și încheia cursurile.
    Prima sesiune de bacalaureat a anului 2017 începe cu o săptămână mai devreme față de anul trecut, primele examene urmând să aibă loc pe 6 iunie 2017, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, evaluarea competențelor digitale pe 9, 12 și 13 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională în perioada 14-16 iunie. Probele scrise vor începe cu limba și literatura română și limba maternă pe 26, respectiv 27 iunie, apoi proba obligatorie a profilului, pe 28 iunie, și cea la alegere a profilului și specializării, pe 30 iunie. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 10 iulie.
    Elevii care nu se pot prezenta în prima sesiune a bacalaureatului din diverse motive, dar și cei care își vor rezolva situația de corigență, se pot prezenta la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, care va avea loc în perioada august-septembrie. Înscrierile se vor face în perioada 11-14 iulie pentru elevii fără situație de corigență, iar cei care promovează examenele de corigențe se pot înscrie pe 27 iulie. Se începe cu probele scrise, prima fiind la limba română, pe 21 august, la limba maternă pe 22 august, urmată de proba obligatorie a profilului pe 23 august, iar proba la alegere a profilului și specializării va fi susținută pe 24 august. Evaluarea competențelor lingvistice și cele digitale se desfășoară în perioada 25-31 august 2017, rezultatele fiind afișate pe 6 septembrie. 
    Comisiile județene de bacalaureat asigură dotarea cu camere de supraveghere video și audio funcționale a sălilor în care se desfășoară probele examenului, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise. Până la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat județene iau toate măsurile, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcționale de supraveghere video și audio. 
În timpul examenului, candidaților li se interzice să comunice între ei sau cu exteriorul și, de asemenea, le este interzisă introducerea în sală de manuale, notițe sau orice mijloc de comunicare.
    Calendarul examenului de bacalaureat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?