Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Posturi vacante în școli din Vrancea, la mijloc de an școlar. Catedra profesorului Poll de la Cuza, neocupată


Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a repartizat, ieri, orele vacante sau rezervate, rămase neocupate în pricipal după numirea în funcții cu delegație, începând cu data de 9 ianuarie, a unor directori și directori adjuncți. Alte posturi au rămas libere după ce titularii au decedat, au intrat în concediu maternal ori medical sau și-au înaintat demisiile.
    În prima fază au fost repartizate ore pentru cadrele didactice titulare, care nu au norma completă de 18 ore, apoi a venit rândul profesorilor titulari pentru completare sau întregire de normă la plata cu ora, urmând suplinitorii calificați la plata cu ora, apoi pensionarii, plătiți tot cu ora, și la final persoanele care sunt debutante în sistem.
    Câteva dintre orele vacante au fost ocupate imediat, cum sunt orele de Limba Franceză de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani, de către profesoara Adriana Bratu, la plata cu ora, și orele de Limba Engleză de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, ocupate de către profesoara Alexandra Dicu Șerban, care a mai predat la această unitate de învățământ. Au fost și câteva ore vacante apărute în ultimul moment, cum sunt cele 18 ore de Matematică de la Colegiul „Al. I. Cuza” Focșani, după ce profesorul Marius Poll și-a dat demisia din învățământ pentru a activa în mediul privat. De altfel, nu a fost niciun candidat pentru aceste ore.
    Pentru completare de normă, profesorul titular Ionuț Bercaru a luat orele de Educație Tehnologică de la Școala Gimnazială Popești. Orele de Matematică, cu excepția celor de la Colegiul Cuza, au fost repartizate astfel: cele de la Școala Gimnazială Gugești au fost au revenit profesoarei Carmen Zaharia, care este titulară la Dumbrăveni, cele de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu au fost ocupate de Florin Bratu, orele de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” au fost repartizate profesoarei Andreea Sîmbotin, care are 4 ore la cursurile la zi și 2 la seral. Catedra întreagă de la Nereju, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Guști”, a fost dată profesoarei Magdalena Jichianu. Toate aceste ore sunt plătite în regim de plată cu ora.
    Orele de Limba și Literatura Română de la Școala Gimnazială Câmpuri au fost repartizate profesoarei Elena Roșioru, care este titulară, iar cele de la Școala din Vidra au fost repartizate suplinitorului calificat Maria Monica Duda, care a rămas fără ore prin întoarcerea la catedră a titularului. Cele 4 ore de la Școala Gimnazială Vulturu au fost repartizate Oanei Pleșcan, toate fiind tot la plata cu ora.

Două învățătoare în minus la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu

     La Școala Gimnazială „Victor Slăvescu” de la Cotești, orele de Limba Franceză le-a ocupat Ionelia Roman, care este cadru didactic debutant, necalificat, urmând să își susțină lucrarea de licență în februarie anul acesta. Ea va fi plătită cu ora. Pentru orele de Biologie și Fizică de la Bordești a fost numit Vladimir Bichiu, care este titular pentru Educație Tehnologică, dar este și absolvent al Facultății de Biologie, urmând să aducă la inspectorat actele necesare. Orele de Biologie de la Popești au fost date profesoarei Marieta Èšâru. La Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, la orele de Geografie va intra profesoara Larisa Ghindar.
    Moartea învățătoarei Nuța Ghețu, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, a stârnit mici conflicte la nivelul instituției, astfel că la ședința publică au fost prezenți și câțiva părinți pentru a o susține pe învățătoarea Rada Ilade, care este pensionară. La aceeași unitate de învățământ a mai fost vacant încă un post de învățătoare, titulara fiind în concediu medical. Este vorba de învățătoarea care se afla în mașina condusă de Nuța Ghețu în momentul în care a căzut de pe un pod. Până ce învățătoarea se va reface în urma accidentului, locul său la catedră va fi ocupat de Mirela Dumitriu, care va fi plătită cu ora.
    Pentru orele de Educație Fizică și Sport de la Colegiul Tehnic „Ghe. Balș” din Adjud a fost repartizată Roxana Taban, pentru orele de la Școala Gimnazială „Angela Gheorghiu” Adjud a fost numit profesorul Cristian Ciupitu, iar pentru cele de la Școala Gimnazială nr. 3 Focșani a fost numit Remus Popa, în regim de plată cu ora.
    Cei care nu sunt titulari, dar care au fost la concursul de titularizare și au luat peste nota 5 nu trebuie să mai susțină examen la unitatea școlară, iar cei care nu au susținut sau nu s-au prezentat la examenul de titularizare ori au obținut o notă mai mică decât 5, în termen de 60 de zile trebuie să susțină un examen la nivelul unității școlare unde activează.
    În urma ședinței de repartizare a posturilor vacante sau rezervate, câteva posturi nu au fost ocupate, respectiv catedra de Matematică de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, vacantă în urma demisiei profesorului Poll, și catedra întreagă de Limba și Literatura Română de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud. În aceeași situație se află școlile gimnaziale de la Tănăsoaia și Fitionești cu 5, respectiv 4 ore de Limba și Literatura Română. De asemenea, Școala Tănăsoaia a rămas cu 18 ore neocupate de Limba Engleză, Școala Gimnazială Homocea cu 7 ore de Educație Fizică și Sport și 26 de ore de Limba Engleză, dintre care 2 ore la Costișa, 12 la Lespezi și 12 la Homocea. Au rămas neocupate și orele de Educație Muzicală de la Școala Gimnazială Răcoasa. Orele rămase neocupate vor fi repartizate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?