Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

PSD salută decizia Biroului permanent privind cvorumul la votul pentru majorarea salariilor în sănătate și educație


Grupul parlamentar al PSD salută decizia Biroului permanent al Camerei Deputaților privind legalitatea cvorumului pentru votul dat în favoarea modificărilor la O.U.G. nr. 20/2016 și respingerea contestației liberalilor, se arată într-un comunicat semnat de Florin Costin Pâslaru, liderul grupului PSD.
Potrivit acestuia, prin modificarea ordonanței, a fost înlăturată discriminarea în rândul salariaților din sistemele de educație și sănătate. „Acest proiect de lege înlătură discriminarea la care au fost supuși angajații din Sănătate și Educație de către Guvernul Cioloș. Amendamentele aduse de social-democrați au dus la deblocarea sistemului sanitar și prevăd o creștere salarială de 15% pe medie, începând cu 1 decembrie 2016 pentru personalul din sănătate, precum și o creștere pe medie cu 15% de la 1 ianuarie 2017 pentru personalul din învățământ. Obiectivul nostru, al social-democraților, este dezvoltarea clasei de mijloc, astfel încât tot mai mulți români să cunoască prosperitatea specifică unei țări europene și civilizate. Acesta este scopul legii votate în data de 7 noiembrie!”, spune Pâslaru.
 Social-democratul spune că educația și sănătatea sunt esențiale într-un stat democratic. „Liberalii și Guvernul Cioloș ar trebui să cumpănească mai mult asupra deciziilor privind atacarea unor legi care se adresează direct populației și să se întrebe încă o dată ce este mai important: binele românilor sau orgoliile politice? Educația și Sănătatea sunt esențiale în orice stat democratic și civilizat, angajații din aceste sectoare fiind cei care ne educă copiii și ne salvează viețile. Vrem servicii de calitate, vrem ca profesorii și medicii să rămână în țară, prin urmare trebuie să îi tratăm cu respect, să îi motivăm financiar, iar România își permite în acest moment să procedeze ca atare. Dezvoltarea clasei de mijloc a țării depinde în primul rând de modul de redistribuire a banilor publici. Noi credem că oamenii sunt prioritari și o politică responsabilă care are ca țintă dezvoltarea și prosperitatea, trebuie să fie axată pe nevoile și problemele concrete ale cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?