Celebrul actor și regizor Mel Gibson, aflat în ultimii ani într-un con de umbră la Hollywood din cauza unor remarci antisemite pe care le-a făcut după ce a fost oprit de poliție în timp ce conducea în stare de ebrietate, a susținut duminică o conferință de presă cu ocazia prezentării ultimului său film, „Hacksaw Ridge”, la Festivalul Internațional de la Veneția și a recunoscut că în ultima perioadă relația sa cu Hollywood-ul este definită de un singur cuvânt: „supraviețuire”, conform publicației Variety. Filmul „Hacksaw Ridge”, o dramă de război cu un puternic mesaj pacifist, a fost prezentat duminică seară la Veneția și marchează revenirea lui Mel Gibson în scaunul de regizor, după o pauză de zece ani.
În aceeași conferință de presă, Mel Gibson, 60 de ani, a fost întrebat dacă nu consideră că a fost mai bun, atât ca actor cât și ca regizor, atunci când era mai tânăr. „Cred că atunci când eram tânăr eram mai bun la interpretarea rolurilor de tineri”, a răspuns el cu umor, adăugând că, odată cu trecerea timpului a ajuns să i se pară totul mai ușor. „Cheia pentru orice talent ai avea sau pentru orice ai face este relaxarea. Cu vârsta ajungi să te plictisești, așa că trebuie să te relaxezi”, a mai susținut el.
La conferința de presă, actorul Andrew Garfield a vorbit despre noul film regizat de Mel Gibson. Filmul spune povestea adevărată a medicului militar Desmond T. Doss, interpretat de Garfield, care a refuzat să poarte armă în timpul confruntărilor din Pacific, în cel de-al Doilea Război Mondial și a fost decorat cu Medalia de Onoare pentru faptele sale de pe front, după ce a salvat 75 de camarazi de pe câmpul de luptă în timpul ofensivei americane din Okinawa. „Cel mai frumos lucru despre Desmond Doss este că era un om foarte simplu în sensul că avea o singură convingere. În inima lui, în sufletul lui avea convingerea că nu trebuie să ia viața unui alt om (…) Cred că Desmond Doss este un minunat simbol care întrupează ideea de ‘trăiește și lasă-i și pe alții să trăiască'”, a adăugat el. „Diferența dintre un supererou adevărat și unul din benzile desenate este că supereroul adevărat nu poartă Spandex”, l-a completat Mel Gibson. Celebrul actor și regizor a mai vorbit și despre calitatea scenelor de luptă pe care le-a filmat. „Cel mai important lucru cu privire la scenele de luptă și la modul în care le prezinți în film este claritatea â să ai grijă să nu fie confuze”, a susținut Gibson care a impresionat prin calitatea scenelor de luptă încă de la cel de-al doilea film pe care l-a regizat, „Breaveheart” (1995), peliculă pentru care a câștigat premiul Oscar.
Trebuie să „lași impresia de haos și confuzie, dar să fii clar în ceea ce vrei să-i arăți publicului și în ceea ce privește mesajul cu care vrei ca publicul să rămână din respectivele secvențe (…) trebuie să abordezi scena respectivă ca și când ar fi o întrecere sportivă”, a mai susținut Gibson.