Ediția: Vineri 11 octombrie 2024 Nr. 6734
Ediția: Vineri 11 octombrie 2024 Nr. 6734

GALERIE FOTO : Voluntarii vrânceni de Cruce Roşie, instruiţi pentru situaţiile de urgenţă


Aproximativ 30 de voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea au participat la o instruire privind intervenția în caz de dezastre și prim ajutor, care a avut loc la sediul instituției de caritate din Focșani, din strada Dimitrie Cantemir nr. 5. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, acțiunea a avut loc ca urmare a pregătirii a doi voluntari ai Filialei, Andreea – Cosmina Bobocea și Ion – Iulian Hărăbor, timp de o săptamână, în cadrul programului SNCRR „Tabăra Internațională de Pregătire în caz de Dezastre” de la Poiana Pinului, Buzău – 2016, derulată în perioada 14 – 20 august. În această tabără au fost prezenți peste 130 de voluntari de Cruce Roșie din întreaga țară, dar și din Societățile Internaționale de Cruce Roșie din Norvegia, Bulgaria, Ungaria și Suedia. „Scopul instruirii a fost ca voluntarii Crucii Roșii să fie mereu pregătiți și informați să intervină în caz de dezastre, pentru a putea furniza servicii de prim ajutor de bază, în oricare dintre situațile cerute (incendii, inundații, cutremure, alunecări de teren, avalanșă, caniculă, arsuri, degerături, accidente rutiere, accidente chimice și industriale etc.)”, se arată în comunicat.
    Pe parcursul perioadei de instruire, s-au diseminat informațiile acumulate în Tabăra Internațională de Pregătire în Caz de Dezastre, a fost mediatizată profesia de voluntar de Cruce Roșie și prezentate informații cu privire la recrutarea de noi voluntari pentru Detașamentul de intervenție în caz de dezastre al Filialei de Cruce Roșie Vrancea. ,,Dincolo de informațiile acumulate în tabăra de instruire de la Poina Pinului, care sunt folositoare tuturor celor care doresc să cunoască, pentru a putea interveni în orice situație de urgență, salvând o viață, consider că cel mai important pentru mine a fost că am avut prilejul, prin exercițiile de simulare, să simt și să fiu «în pielea» unui sinistrat. Sentimentul pe care-l ai atunci când ești sinistrat este că ai pierdut tot, te simți abandonat, iar secundele de așteptare a unui ajutor se transformă în ore bune”, a declarat voluntarul Andreea- Cosmina Bobocea, în timp ce colegul ei, voluntarul Ion-Iulian Hărăbor, a spus că se simte pregătit să intervină „în orice situație de urgență după participarea în această tabără, mai ales că a fost prima experiență de acest gen. Oricine are șansa să participe este cu adevarat norocos”.
    Activitățile taberei au fost organizate în ateliere și cursuri: atelierul de Logistică, atelierul de Suport Psihologic, atelierul de IT&Comunicare, cel de Organizare a taberei de sinistrați, aplicații în teren accidentat pe timp de zi și noapte, cursuri și module de prim-ajutor și triaj, curs Educație Umanitară, curs de Pregătire în caz de dezastre, curs Fenomenul Migraționist și restabilirea legăturii familiale, training de Găsire și Evacuare a persoanelor surprinse în caz de avalanșă (organizat de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Norvegia), training Comunicat de presă și exercițiul de simulare cu sinistrați. „Formarea continuă a voluntarilor în domeniul intervenției la dezastre și acordarea primului ajutor este o activitate care intră în sarcina oricărei Filiale de Cruce Roșie, în vederea atingerii scopului și Misiunii Fundamentale și numai în baza celor 7 Principii Fundamentale: Umanitate; Imparțialitate; Neutralitate; Independență; Voluntariat; Unitate; Universalitate”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?