Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Donație pentru Spitalul Adjud, de la parohia Buna Vestire din municipiu, cu sprijinul Protoieriei Panciu


 Spitalul Municipal Adjud a primit vineri o donație din partea parohiei Buna Vestire din municipiu. „Dăruind vei dobândi. Încredințați de adevărul acestor cuvinte și mulțumitori față de tot ajutorul pe care l-am primit de la Domnul și de la oameni, noi, comunitatea slujitorilor și credincioșilor Parohiei Buna Vestire din Adjud, am găsit potrivit să materializăm recunoștința față de Dumnezeu și dragostea față de aproapele nostru, cu ocazia prăznuirii hramului Paraclisului închinat Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. Ajutați financiar și de Protoieria Panciu, am achiziționat pijamale, papuci, pături, prosoape, pe care le-am dăruit Spitalului Municipal Adjud, astăzi, 05.08.2016, pentru a fi de folos celor care sunt nevoiți să rabde suferințele trupești pe paturile acestei instituții, cu nădejdea ajutorului de la Dumnezeu și de la oameni. Aducem mulțumiri părintelui protoiereu Vasile Dabija si tuturor celor ce ne-au ajutat, nădăjduind ca și pe viitor să reușim a împlini porunca Mântuitorului de a fi alături de cei neputincioși, cu rugăciunea, dar și cu fapta, dăruind din inimă pentru a dobândi împreună Împărăția Cerurilor”, se arată într-o postare pe site-ul www.bunavestireadjud.ro.
    Potrivit sursei citate, „Biserica „Buna Vestire” se află în partea de sud a municipiului Adjud, aproape de periferia orașului, și este situată în imediata vecinătate a Spitalului Municipal Adjud. Lucrarile de construcție au debutat în anul 1996, când s-a construit și sfințit un paraclis din lemn prin grija și contribuția personală a preoților Dodică Fusaru și Nicolae Strat. Între anii 1997 – 2000, au avut loc lucrări de fundații si elevații la noua biserică ajungându-se până la cota 0 m. Din anul 2000 lucrările au avut un ritm mai susținut beneficiind de sprijinul Ministerului Muncii prin doamna secretar de stat Simona Marinescu. Credincioșii din parohie și alți oameni de bine din municipiu și imprejurimi, dar și românii din afara granițelor țării, și-au adus de asemenea contribuția substanțială la ridicarea locașului de cult. Este o construcție monumentală, in formă de cruce, cu turla mare așezată pe naos și cu două turle mici false așezate deasupra cafasului. În exterior, sub streașină, sunt amplasate nișe. Biserica este zidită din cărămidă și acoperită cu tablă galvanizată, lucrările fiind executate de S.C. Contrast SRL Adjud având ca reprezentant pe ing. Toader Stratulat. Slujba de sfințire a avut loc în data de 25 noiembrie, anul 2007, an în care paraclisul de lemn a fost dezafectat construindu-se altul ,din bolțari și BCA, care a fost sfințit în 14.02.2009. Paraclisului i-au fost alăturate o bibliotecă, la care au acces toți enoriașii, și o bucătărie unde se gătește la diferite agape frățești. Din anul mântuirii 2012, prin grija și strădania preotului paroh Fusaru Dodică, s-a început pictura din nou a bisericii mari, în tehnica „fresco”, fiind realizată de pictorul Armand Kutcha din jud. Neamț”.
    Pe site-ul www.bunavestireadjud.ro se mai arată că preotul paroh Gheorghită Olar „s-a născut în ziua de 08 iunie 1980, în orașul Mărășesti, Jud. Vrancea, din părinții Ion si Marița. A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, Jud Brașov, apoi Facultatea de Teologie, secția pastorală, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, între anii 2001 și 2005. Licența a susținut-o sub conducerea Pr. Prof. Dr. Dumitru Radu, cu o lucrare cu titlul „Mama creștină – factor al educației religios-morale”. În anul 2004 s-a căsătorit cu Alisa Bulea, cu care are doi copii: Matei și Alexia. A fost hirotonit diacon și preot în zilele de 02 și 05 ianuarie 2005, de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a slujit în această eparhie până la 01 noiembrie 2013 când a fost numit preot paroh pe seama parohiei „Buna Vestie” din orașul Adjud, Protoieria Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. În perioada octombrie 2005 – iunie 2006 a urmat și absolvit cursul de Masterat -Drept Canonic și Instituții Comunitare din cadrul Facultății de Drept și Åžtiințe Administrative – Universitatea „Ovidius” Constanța sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Nicolae Dură. A fost hirotesit iconom-stavrofor în ziua de 05 iulie 2013, cu ocazia sfințirii bisericii parohiale”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?