Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Duminică, recital extraordinar Gheorghe Zamfir în Piața Teatrului din Focșani, Paula Seling la Mausoleul Soveja


Evenimentele de comemorare a luptelor de la Mărăști-Mărășești vor continua și pe parcursul zilei de duminică, 7 august 2016, în Piata Teatrului din Focșani dar și la Mausoleul Soveja. La Focșani, manifestările vor începe la ora 19.00 cu un moment liric, iar mai apoi renumitul interpret Gheorghe Zamfir va susține, pe scena din Piața Teatrului, un concert extraordinar. Luptele de la Mărășești, din 6 august 1917, vor fi evocate într-un moment artistic interpretat de actorii: Vlad Rădescu, Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, trupa „The Sky” și „Lupii Albi”. Seara de 7 august 2016 va continua cu un concert traditional fusion, intitulat „Dacika”. Concertul este conceptul muzicienilor Mihai Toma și Ștefan Doniga, care vor fi acompaniați de Corul Municipal „Pastorala” și o orchestră simfonică. În paralel cu evenimentele din Piața Teatrului din municipiul Focșani, pe platoul Mausoleului Soveja va avea loc un recital comemorativ susținut de îndrăgita și renumita artistă Paula Seling. În ambele locații – Piața Teatrului, Focșani și Mausoleul Soveja – vor fi amplasate scaune, accesul fiind gratuit, în limita locurilor disponibile.
    Vă reamintim că renumitul interpret Gheorghe Zamfir va cânta și sâmbătă, 6 august 2016, la Mausoleul Mărășești, în cadrul evenimentelor de comemorare a 99 de ani de la luptele eroice din Primul Război Mondial. Evenimentul de comemorare, la care sunt estimate să participe câteva mii de persoane, va începe la orele 20.00 cu salutul Gărzii de Onoare și intonarea imnului Național. Militari din cadrul Garnizoanei Focșani, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea vor asigura Garda de Onoare la Mausoleul Mărășești, încă de la primele ore ale zilei. În jurul orei 20.55 va fi intonat semnalul „Liniștea” după care va avea loc tradiționala defilare a Detașamentului de Onoare. Momentul artistic de evocare istorică „Vrancea eroică” va consta în evoluția, pe platoul Mausoleului Mărășești, a unor artiști renumiți pe plan național dar și internațional. Este vorba de îndrăgitul interpret Gheorghe Zamfir și de la fel de îndrăgitul Nicolae Furdui Iancu. Acesta din urmă va cânta în acompaniamentul Corului Municipal „Pastorala”, Focșani. Artiștii Corului „Pastorala” vor cânta și alături de Ștefan Doniga și Mihai Toma, cei care vor interpreta, într-un stil inedit, melodia „Așa-i românul!”. Evocarea luptelor de la Mărășești va fi interpretată de către actorii: Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu, Lupii Albi și membrii trupei „The Sky”. Evenimentul de la Mausoleul Mărășești se va finaliza cu o defilare cu torțe, care vor fi aprinse de nepoții membrilor Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” care vor aduce la Focșani „Flacăra libertății” de la mormântul soldatului necunoscut din Cimitirul Bellu, București. În paralel cu evenimentul de evocare a eroilor de la Mausoleul Mărășești, în Piața Teatrului din Municipiul Focșani vor avea loc concerte. De la ora 19:00, pe scenă vor urca interpreții Tudor Furdui Iancu, Cătălin Hașa și Sebastian Stan. Cu începere de la ora 21.00 în Piața Teatrului va avea loc recitalul extraordinar SymPhoenix, un concert rock-symphonic susținut de formația Phoenix și Orchestra Simfonică, dirijată de maestrul Daniel Jinga.
    Vineri, 5 august, în Piațeta Teatrului Mr. Gh. Pastia din Focșani, de la ora 19.00, vor răsuna „Cântece de cătănie”, un spectacol folcloric, de muzică patriotică și evocatoare cu: Maria Murgoci și Ansamblul Èšara Vrancei, Nicolae Botgros și Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, Sava Negrean Brudașcu, Floarea Calotă, Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Fărcaș și Ion Paladi. La Mausoleul Mărăști, din comuna Răcoasa, are loc, tot vineri, cu începere de la ora 21.00, concertul „Memorial-traditional fusion”. Concertul este gratuit, cei prezenți având posibilitatea să urmărească spectacolul de pe scaune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?