Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Prim-procuror nou la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani


Începând cu data de 15 iulie, actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Luminița Dogaru (FOTO), va pleca din funcția pe care o deține cu delegație, urmând ca la conducerea instituției să fie numit procurorul Ionuț Auraș Petrescu. Noul prim-procuror vine de la București, după ce a câștigat concursul organizat pentru ocuparea postului de conducere la nivelul parchetului local.
„Conform legii, nu am mai avut dreptul să particip la concursul organizat pentru ocuparea postului de prim-procuror deoarece eu am avut deja două mandate la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Am deținut încă funcția deoarece am fost numită prin delegație, iar acum, în urma concursului organizat, va veni persoana care a câștigat, eu rămânând în continuare să-mi desfășor activitatea în aceeași instituție”, ne-a declarat prim-procurorul Luminița Dogaru.

Doi procurori vor pleca la Galați

Doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani vor pleca din instituție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Este vorba despre procurorul Rareș Mocanu și de procurorul Anca Dragovici. Dacă procurorul Mocanu va trebui să se prezinte la post începând cu data de 1 iulie, adică de astăzi, procurorul Anca Dragovici va pleca mai întâi în concediu de odihnă, urmând ca apoi să se prezinte la post.
Deși s-ar zice că Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani va fi mai sărac cu doi procurori, doi stagiari vor veni să facă practică în cadrul instituției. Pe toată perioada vacanței de vară, tinerii vor munci cot la cot cu colegii lor experimentați și își vor însuși, totodată, noțiuni despre ce înseamnă meseria de procuror. „Ca în fiecare vară, și de această dată vom avea stagiari la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Volumul de muncă aici este foarte mare, așa că avem nevoie de ajutor, de forțe proaspete”, ne-a declarat Anca Dragovici, în prezent prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?