Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tu știi unde este copilul tău când ar trebui să fie la școală? Pe mulți, polițiștii i-au găsit în baruri


Fiecare părinte își trimite copilul în fiecare zi la școală, dar dacă acesta ajunge la unitatea de învățământ nu mai știe. Pentru stoparea absenteismului de la cursuri, echipe formate din polițiști de proximitate au organizat, la data de 7 iunie a.c., mai multe activități în zonele urbane ale județului.
Astfel, au fost verificate un număr de 34 de baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri un număr de 43 de elevi. Jumătate dintre aceștia, adică 22, erau din municipiul Focșani. Elevii ar fi trebuit să fie în acel moment la cursuri și nu  prin baruri, motiv pentru care în perioada imediat următoare vor fi întocmite informări, în care vor fi trecute numele elevilor identificați, informări ce vor fi transmise unităților școlare de unde provin, precum și la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare. „Având în vedere că semestrul II al anului școlar 2015-2016 în învățământul preuniversitar se apropie de final, s-a constatat o tendință de creștere la nivelul județului Vrancea a numărului de elevi care absentează de la cursuri, existând riscul ca acest fenomen să conducă la înregistrarea unor evenimente negative în care pot fi implicați elevi. În baza acestor considerente, s-au organizat activități conform dispozițiilor Planului Național Comun de Acțiune-Cadru pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, precum și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ”, se arată într-un comunicat trimis de oamenii legii.
Tot în cursul zilei de 7 iunie a.c., au fost organizate 7 activități educativ preventive în unități de învățământ preuniversitar, având ca subiect de discuție absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli. „De asemenea, s-a mai avut în vedere verificarea unităților colaterale din punct de vedere al asigurării cu pază și elemente de protecție conform prevederilor Legii nr. 333/2003 și dispunerea de măsuri pentru eficientizarea serviciului în beneficiul elevilor, al cadrelor didactice și patrimoniului acestora”, se arată în același comunicat.
Până la sfârșitul anului școlar, acțiunile vor continua pe această linie. În plus, vor fi verificați și agenții economici din zonele unităților de învățământ și vor fi dispuse măsuri legale împotriva persoanelor care comercializează produse interzise minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?