PATRONI amendați de polițiști pentru că au încălcat legea

0
1224


În perioada 30 mai-05 iunie a.c., polițiștii vrânceni au continuat activitățile pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice privind exploatarea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au aplicat mai multe sancțiuni. De asemenea, au și confiscat lemn.
Astfel, la data de 3 iunie, pe raza localității comunei Vidra a fost depistat un bărbat din Nereju care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 10,275 mc. de cherestea din specia rășinoase, care nu corespundea cu cantitatea menționată în avizul de însoțire prezentat, respectiv 7,37 mc din masa lemnoasă existentă în mașină. Șoferul s-a ales cu o amendă contravențională. Polițiștii au confiscat o parte din cantitatea de lemn transportată. „La data de 3 iunie a.c., ora 19.20 pe DN 2D comuna Vidra a fost depistat un bărbat din comuna Nereju, care a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 10,275 mc cherestea din specia rășinoase, care nu corespundea cu cantitatea menționată în avizul de însoțire secundar prezentat, respectiv 7,37 mc cherestea din specia rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor art.19 alin. (1) lit.n din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 2,907 mc cherestea din specia rășinoase”, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției de către polițiști.
Tot în zona de munte a județului, dar la data de 2 iunie, pe un drum comunal din localitatea Străoane a fost depistat de polițiști un bărbat din comuna Răcoasa, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,00 mc lemn de foc din speciile carpen și tei. Deoarece materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere calitativ cu datele înscrise în avizul de însoțire prezentat, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a confiscat întreaga cantitate de lemn. „La data de 2 iunie a.c., ora 13.30 pe drumul comunal din localitatea Străoane a fost depistat un bărbat din Răcoasa care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,00 mc lemn de foc din speciile carpen și tei. Întrucât materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere calitativ cu datele înscrise în avizul de însoțire prezentat, conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit art. 19 alin. (1) lit.n din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării de 3,00 mc material lemnos”, se arată în același comunicat.
Tot la începutul acestei luni, au fost depistați și doi bărbați din comuna Mera, care pe raza orașului Odobești transportau cu o căruță lemn de foc din specia fag, fără a avea documente legale. Polițiștii i-au sancționat contravențional și le-au confiscat întregul material lemnos, acesta fiind predat la Ocolul Silvic Focșani.

Registre necompletate la zi 

Nici societățile comerciale nu au scăpat de ochii vigilenți ai polițiștilor, motiv pentru care patronii au primit sancțiuni contravenționale. Astfel, pe 31 mai a.c., oamenii legii împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Soveja au descins la o societate comercială din localitate, unde au constatat că nu era completat la zi registrul de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, motiv pentru care societatea a fost sancționată contravențional. „La data de 31 mai a.c. cu ocazia controlului efectuat împreună cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Soveja la o societate comercială din Soveja, s-a constatat faptul că nu era completat la zi registrul de intrare-ieșire a materialelor lemnoase, fapt pentru care a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art.21 lit. c din Legea 171/2010”, se mai arată în același comunicat.
Un alt administrator, al unei societăți din Nereju, s-a ales cu o sancționare contravențională și cu o cantitate de lemn confiscată după ce oamenii legii au constatat că acesta transporta cu autocamionul o importantă cantitate de lemn fără a avea înscrisă în avizul de însoțire a mărfii întreaga cantitate. „La data de 30 mai a.c. s-a stabilit faptul că un bărbat din comuna Nereju în calitate de administrator al unei societăți a transportat cu autocamionul cantitatea de 28,03 mc cherestea din specia rășinoase care nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu avizul de însoțire secundar prezentat, în care era înscrisă cantitatea de 21,07 mc. Astfel, s-a procedat la sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. n din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 28,03 material lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Focșani”, au mai transmis oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here