Ediția: Joi 20 iunie 2024. Nr. 6653
Ediția: Joi 20 iunie 2024. Nr. 6653

GALERIE FOTO : Şerban Popa, candidatul PSD și viitor primar al comunei Nereju


Åžerban Popa este candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Nereju, la alegerile locale de duminică, 5 iunie. De profesie silvicultor, Åžerban Popa este căsătorit și are trei copii. Se declară ca fiind un om de cuvânt, ambițios și care a dus la bun sfârșit toate proiectele pe care și le-a propus. Åžerban Popa este și președintele Obștii Nereju, funcție din care a rezolvat mai multe proiecte importante pentru comunitate. Conform acestuia, cu banii obștii au fost realizate mai multe investiții pentru comunitatea locală. Astfel, a fost dată în folosință o brutărie care a fost complet reabilitată, modernizată și dotată cu cele mai noi tehnologii în domeniu. Valoarea investiției este de aproape un milion de lei.
    Åžerban Popa a declarat că a decis împreună cu Consiliul de Administrație al Obștii Nereju să achiziționeze imobilul în care a funcționat vechea brutărie pentru a asigura membrilor obșteni pâine în fiecare zi și la prețuri mult mai mici decât cele existente în prezent. „Am decis în cadrul Adunării Generale a Obștii Nereju din 2015, să cumpărăm sediul în care a funcționat brutăria din Nereju, imobil care se afla în proprietatea IPRALCOOP Focșani. Am purtat negocieri cu conducerea acestei societăți și am achiziționat brutăria. Imobilul ne-a costat puțin peste 104 mii lei. Ulterior, tot din banii obștii am făcut dotări de ultimă generație, am cumpărat cuptor nou, malaxor de pâine, cărucioare, tot ansamblul necesar pentru fabricarea unei pâini de calitate. De asemenea, am creat fluxurile stabilite prin lege, dușuri, vestiare, wc-uri, practic această brutărie răspunde tuturor cerințelor și normelor europene”, a precizat președintele Obștii Nereju, Åžerban Popa. Acesta a menționat că investiția a fost dorința expresă a obștenilor. Brutăria modernă de la Nereju a fost inaugurată pe 23 aprilie a.c., în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Investiții în proiecte importante pentru comunitate

    Åžerban Popa a ținut să precizeze că tot cu banii obștii au fost achiziționate sediul Ocolului Silvic Nereju și sediul în care a funcționat Brigada silvică. „Tot cu fonduri de la obște am cumpărat sediul Ocolului Silvic iar acum în acest sediu funcționează Ocolul Silvic privat Nereju la care avem în administrare cele 4500 de hectare de pădure. Trebuie știut că pentru acest sediu, Ocolul Silvic plătește lunar chirie. Totodată, am cumpărat și clădirea în care a funcționat Brigada silvică, unde am amenajat un teren de sport și o piață agroalimentară. Valoarea acestor investiții este de aproape 500 de mii de lei”, a arătat Åžerban Popa.

Remiză și mașină de pompieri pentru intervenții rapide

    De asemenea, a fost construit un magazin și au fost achiziționate o mașină de pompieri și un buldozer. „Dat fiind că Nereju este o comună izolată, am achiziționat o mașină de pompieri și am construit o remiză de pompieri sub care am realizat un bazin de capacitate foarte mare care ne permite să înmagazinăm apă pentru trei intervenții chiar și pe timpul iernii fără ca apa să înghețe. Valoarea mașinii și a acestei remize complet dotată este de aproape 250 mii lei. Tot pentru comunitate am achiziționat un buldozer care este folosit pentru deszăpeziri dar și pentru unele reparații efectuate la drumurile locale”, a mai arătat Åžerban Popa. Acesta a adăugat că a reabilitat și modernizat și clădirea în care funcționează Obștea Nereju fiind amenajate inclusiv câteva  dormitoare pentru muncitori. Tot pentru comunitate au fost făcute trei fântâni care au hidrofor și se pot folosi non stop. 

Alegeri la Obștea Nereju

    Referitor la activitatea obștii Nereju, Åžerban Popa a declarat că „imediat după alegerile locale, vom convoca Adunarea Generală și vom organiza alegeri pentru desemnarea unui nou Consiliu de Administrație și a președintelui la Obștea Nereju”.

Alimentarea cu apă și asfaltarea drumurilor, prioritare pentru candidatul PSD

    Pentru următorii patru ani, Åžerban Popa va face echipă cu actualul viceprimar al comunei Nereju, Răduță Bozgonete, cu care a stabilit o listă cu proiecte prioritare: reabilitarea drumului comunal Nereju-Păvălari, realizarea unui sistem de alimentare cu apă, construirea a două parcuri în Nereju Mic și Nereju Mare, construirea unei școli cu clasele I-IV, în satul Păvălari.
    Lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului comunal DC 106 Nereju-Păvălari au o valoare de 4 milioane de lei. Lucrările vor fi realizate de societatea Cristilory Prod SRL Panciu, care a câștigat licitația organizată pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).  Drumul are o lungime de peste 4,1 kilometri, iar lucrările vor consta în realizarea unei fundații de balast, fundație de amestec, îmbrăcăminte asfaltică cu strat de uzură de 6 centimetri și strat de uzură de 4 centimetri. Totodată, vor fi realizate șanțuri pe ambele părți ale drumului în lungime totală de 8,8 kilometri. De asemenea, vor fi construite mai multe podețe de acces drumuri laterale și podețe acces proprietăți. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
    Tot anul acesta, vor începe lucrările la sistemul de alimentare cu apă din comuna Nereju. Lucrările vor fi executate de societatea Global Kapital Financial SRL București, valoarea investiției fiind de aproape 5 milioane de lei. Prin proiect se prevede execuția de lucrări de construcții a rețelei publice de apă a comunei Nereju, pentru satele Chiricari și Sahastru. Rețeaua de aducțiune cu apă va avea aproximativ 2,5 kilometri lungime, iar rețeaua de distribuție va avea aproximativ 40 de kilometri lungime. În cadrul acestui sistem de alimentare cu apă vor fi construite 76 de cămine de vizitare și vor fi montați 23 de hidranți. Apa va fi înmagazinată în două rezervoare care vor avea o capacitate de 100 și 300 de metri cubi. De asemenea, vor fi construite 2 stații de tratare a apei. 

(Advertorial Comandă PSD Vrancea. Realizat SC Media Uno SRL. CUI mandat.: 21160002)

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?