Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO : Rugby – Jocul internaţional de veterani româno-englez a adus spectacolul pe Milcovul!


Rugby Club Focșani – Woodford RFC 29-5 (5-5)
    Formații:
    Rugby Club Focșani: Răileanu, Topală, Chițu, Grădeanu, Frangulea, Puiu, Mărgineanu, Pașol, Fîntînaru, Olaru, Brăileanu, Asaftei, Secară, Petrila, Toader, Claudiu Păun, Aroșculesei, Constantin Galea, Ciobotaru, Diță, Onofrei, Oiță, Stoian I, Trifan, Ioniță, Vasile Galea, Mihăilă, Haret, Stanciu, Ciobanu, Agapi, Găucan, Prepeliță, Stoian II, Coman, Costică Dima.
    Woodford RFC: Duie Cooke, Rocky Atkins, Euiot Kayser, Darren Evans, David Mawson, Andy Ripo, Giles Froud, Tony Hampton, Harry Jackson, Richard Poptar, Chris Higgins, Denis Ciapanu, Andrew Miward, Colin Granger – manager, Paul Amorose, Robert Harman, Mattew Harvey, Parry Murphy, Paul Yates, Paul Lugeri, Jason Nirlet.
    Partida a fost arbitrată la centru de Todd Pears, care a venit din Anglia împreună cu Woodford RFC. Tușierii au fost români.
    A fost atmosferă de meci internațional cu ștaif sâmbătă după amiază pe terenul principal al stadionului Milcovul: imnurile naționale ale Marii Britanii și României, intonate înainte de începerea meciului, drapelele României, Marii Britanii și Uniunii Europene străjuind intrarea în teren dinspre tunelul de ieșire a echipelor de la vestiare, arbitru internațional, câteva sute de spectatori – tineri, părinți cu copii, voie bună din belșug și o galerie alcătuită din tineri rugbiști focșăneni, care și-a susținut frenetic, uneori, favoriții. A fost un foarte frumos spectacol sportiv oferit cu generozitate de mulții jucători care au intrat în joc.
    Înainte de începerea meciului, cei prezenți – spectatorii, jucătorii vrânceni, toți, fie foști colegi, fie foști elevi ai regretatului Viorel Ion, împreună cu partenerii lor de întrecere, au ținut un moment de reculegere în memoria celui ce a fost un mare constructor de școală de rugby, de caractere, antrenor și profesor, plecat prea devreme dintre cei dragi!  
    Despre meci: gazdele cu un avantaj numeric – un lot impresionant – de 36 jucători, mai mulți veniți din străinătate special pentru a juca sub culorile Rugby Club Focșani – old boys, ca și cu bonusul dat de faptul că au avut în teren și rugbiști care au fost până nu demult jucători activi, au câștigat cu 29-5, în urma eseurilor reușite de Frangulea – două, Asaftei, Topală și Petrila și a două transformări ale lui Frangulea. Primii au punctat oaspeții, care au dus cu molul balonul în terenul de țintă advers, au luat conducerea cu 5-0, dar au ratat transformarea. În continuare, oaspeții au luptat bărbătește pentru fiecare balon, au ajuns mai de multe ori în zona de but, dar apărarea focșănenilor a fost de netrecut! Frangulea și colegii săi au ripostat fără menajamente – înțelegând să fie gazde ospitaliere doar în afara terenului – și au sprintat spre o victorie clară, obținută prin eseuri de spectacol, reușite în urma unor pătrunderi de efect, aproape toate, cu balonul pus în zona centrală de după linia de but! 
    În timpul meciului, dar și la final, numeroșii spectatori, buni cunoscători ai jocului de rugby au aplaudat cu generozitate generozitatea cu care s-au dăruit jocului sportivii care au intrat pe teren, indiferent că sunt mai tineri ori sunt pensionari!
    Partida de rugby de sâmbătă, de pe Milcovul, poate fi un punct de pornire pentru reînființarea unei echipe de rugby seniori la Focșani. După cum s-a văzut, mulți focșăneni sunt apropiați de acest frumos sport!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?