Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO : Baschet. CSM 2007 – LPS Focşani – vicecampioana României!


•    Formația pregătită de profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor câștigă medaliile de argint pentru al doilea an consecutiv!
•    Colegiul Național Aurel Vlaicu București a câștigat titlul de campioană națională și medaliile de aur!
•    Pe locul al treilea s-a clasat U Mobitelco Cluj-Napoca

    Baschetbaliștii care au adus titlul de vicecampioni Focșaniului: Marius Ciotlăuș, Alexandru Marinică, Radu Vîrnă (căpitan), Dumitru Mădălin Potcoavă, Alexandru Pârjolescu (primul cinci), Valentin Popa, Andrei Sava, Åžerban-Lucian Bălan Halici, Flavian Avram, Robert Atanasiu, Valentin Gugoașă.
    MVP-ul final four a fost declarat Marius Ciotlăuș, de la CSM 2007 – LPS Focșani, care a fost inclus și în echipa turneului și a primit titlul de coșgeter al competiției!
    Rezultatele de vineri: Colegiul Național Aurel Vlaicu – U Mobitelco Cluj-Napoca 90-81 și CSM 2007-LPS Focșani – LPS Bihorul Oradea 116-80.

    Turneul final al Campionatului Național de baschet U 20, ediția 2015-2016 a luat sfârșit, ieri după amiază, în Sala Polivalentă din Focșani. Titlul de campioană a României a revenit formației Colegiului Național Aurel Vlaicu din București care a întrecut pe U Mobitelco Cluj-Napoca, în ultima zi a final four. A fost o victorie nescontată, cunoscătorii indicându-i, ușor favoriți, pe clujeni care – dacă ar fi câștigat, ar fi devenit campioni ai României, și ar fi repetat reușita din 2015. Titlul național putea să revină focșănenilor, în situația în care bucureștenii se impuneau în fața ardelenilor la cinci puncte. Strict la cinci puncte, atâtea cu câte CSM 2007-LPS Focșani câștigase cu CNAV și pierduse cu U Mobitelco. Meciul CNAV – U Mobitelco Cluj-Napoca s-a terminat, însă la diferență de nouă puncte! În minutul 33,30, scorul era egal (72-72) dar finalul de meci le-a aparținut bucureștenilor, mai bătăioși, mai proaspeți și mai inspirați în aruncările la coș! Scor: 90-81 (20-26, 24-21, 17-17, 29-17)
    Partida vedetă a zilei a adus față în față o formație CSM 2007-LPS Focșani care avea nevoie de victorie pentru a câștiga medaliile de argint, și LPS Bihorul Oradea. Orădenii nu au rezistat decât un sfert unei formații a gazdelor dezlănțuite, cu Marius Ciotlăuș, Radu Vârnă, Alexandru Marinică, în mare formă, cu colegii lor foarte aproape de ei ca nivel al prestației. Au făcut spectacol și au trecut consistent de suta de puncte cerută de spectatori. În ultimele minute ale meciului – și ale final four, profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor au trimis în teren jucătorii care evoluaseră mai puțin sau deloc în turneu. Marius Ciotlăuș a înscris 49 de puncte, iar Radu Vîrnă, 20 de puncte! Scor final: 116-80 (27-22, 34-15, 28-18, 27-25)
    Formația focșăneană câștigă pentru a doua oară, consecutiv, titlul de vicecampioană! Merită felicitări jucătorii, antrenorii lor, conducerea clubului, autoritățile locale care au asigurat condțiile necesare pentru ca Focșaniul să aibă și în ediția de campionat 2015-2016 o formație de baschet tineret redutabilă!
    Premierea a fost făcută, din partea Consiliului Local al Municipiului Focșani, de consilierul Cătălin Vrabie, din partea FR Baschet de Iona Constantin. La premiere a participat și fostul subprefect de Vrancea, Cristi Misăilă. Cum a fost la premiere, puteți vedea din imaginile ce însoțesc acest comentariu.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?