Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO : Baschet U 29, Final four – Medalia de argint poate rămâne la Focşani!


–    Ieri, LPS Bihorul Oradea – U Mobitelco Cluj Napoca 71-106 (24-17, 13-21, 17-32, 17-36)
–    CSM 2007 – LPS Focșani – Colegiul Național Aurel Vlaicu București 94-79 (22-18, 24-23, 19-17, 18-21)

    Joi, în ziua a doua a turneului final al Campionatului Național de baschet U 20, care are loc în Sala Polivalentă, s-au întâlnit, de la ora 10, LPS Bihorul Oradea cu U Mobitelco Cluj-Napoca iar de la ora 12,00, CSM Focșani 2007cu Colegiul Național Aurel Vlaicu București.
    În primul joc, U Mobitelco Cluj Napoca a câștigat la o diferență impresionantă în fața LPS Bihorul Oradea – 35 de puncte. Ca și în meciul lor de miercuri, orădenii au început foarte bine, au câștigat primul sfert la șapte puncte diferență, iar la jumătatea întâlniri aveau un pasiv de doar un punct, ușor de recuperat la bsachet. Însă în a doua jumătate a meciului, clujenii, cu o formație mult mai valoroasă, au făcut cam ce au vrut pe teren și au câștigat meciul punând între ei și adversari distanța normală!  
    Partida a doua a zilei a opus pretendentele la – cel puțin, medalia de argint a campionatului. CSM 2007 – LPS Focșani a început întâlnirea cu CNAV București, ca și în prima zi a turneului, cu primul 5 alcătuit din Marius Ciotlăuș – 30 puncte, Alexandru Marinică – 5 puncte, Radu Vîrnă – 12 puncte, Mădălin Potcoavă – 15 puncte, Gabriel Pîrjolescu – 17 puncte. Au mai jucat Valentin Popa – 5 puncte, Andrei Sava, Åžerban-Lucian Bălan Halici. Pe foaia de joc au mai fost înscriși Flavian Avram, Valentin Gugoașă, Robert Astanasiu. Meciul a fost foarte strâns, cele două formații, practic,  mergând cap la cap până la ultima minge a jocului! S-au impus focșănenii după un final greu, încărcat cu mare tensiune ce și-a pus amprenta pe evoluția unor baschetbaliști, altfel, foarte valoroși! Gazdele au greșit mai puțin și, după 80-79, au punctat decisiv prin Ciotlăuș, cu două reușite din două libere, cu 39 de secunde înainte de final și au dus scorul la 82 -79, apoi prin Vârnă, cu o transformare din două lovituri libere, când mai erau 28 de secunde de joc și prin Marinică – un punct când atunci când mai erau 21 de secunde de joc. Între timp, bucureștenii au ratat de două ori câte două lovituri libere și au fragmentat jocul prin cele două faulturi – din care au înscris Ciotlăuș , Vîrnă și Marinică – în speranța unei aruncări de trei puncte reușite care să ducă măcar la prelungiri. Nu fost să fie, iar mâine au un meci foarte greu cu U Mobitelco Cluj, de la ora 10,00.
Coșgeterul întâlnirii a fost Marius Ciotlăuș, cu 30 de puncte!
    Focșănenii vor avea o dispută mult mai ușoară, de la ora 12,00, cu LPS Bihorul Oradea, pe care, dacă o vor gestiona corect, o vor câștiga și vor obține, foarte probabil medalia de argint.
    După jocul dintre focșăneni și bihoreni va urma festivitatea de premiere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?