Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO : Baschet U 20, final four – favoritele au câştigat în prima zi!


Colegiul Național Aurel Vlaicu București – Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea 92-84 (26-25, 23-36, 23-14, 20-9)
    U Mobileco Cluj Napoca – CSM 2007 – LPS Focșani    80-75 (16-25, 28-17, 21-13, 15-20)

    Turneul final al Campionatului Național de Baschet U 20 a început, ieri, la ora 10, în Sala Polivalentă din Focșani cu participarea formațiilor CSM 2007- LPS Focșani, U Mobitelco Cluj Napoca, Colegiul Național Aurel Vlaicu București și Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea.
    În prima partidă, s-au întâlnit CNAV și LPS Bihorul, în care favorita indicată de parcursul din campionat era formația bucureșteană. După un prim sfert echilibrat, bihorenii au luat, până la pauză, un avans de 12 puncte, dar surpriza ce se profila nu s-a mai împlinit, pentru că în sfertul al treilea, CNAV a recuperat 9 puncte. În ultimul sfert, bucureștenii, mai siguri și mai incisivi, au profitat de prea multele erori individuale – de trasmintere a mingii, în principal – ale adversarilor, câștigat cu 20-9, și au dus scorul general la 92-84.
    Partida vedetă a zilei a fost precedată de intonarea Imnului Național al României. Se anunța un joc  echilibrat, cu ușor avantaj pentru clujeni, cu un o bancă de rezerve mai consistentă valoric decât cea a gazdelor. CSM 2007-LPS Focșani a început partida în formula: Alexandru Marinică – 11 puncte, Marius Ciotlăuș – 18 puncte, Radu Vârnă – 22 puncte,  Mădălin Potcoavă – 8 puncte, Gabriel Pîrjolescu – 2 puncte. Au mai intrat pe parcurs Valentin Popa – 12 puncte, Åžerban- Lucian Bălan Halici – 2 puncte, Andrei Sava. Au mai fost înscriși pe foaia de joc Flavian Avram, Robert Atanasiu, Valentin Gugoașă. Rezervele Clujului au înscris 22 de puncte, iar cele ale Focșaniului, 12 puncte!

    Partida a confirmat așteptările celor care veniseră la sală să vadă un meci spectaculos, cu multe reușite tehnice și tactice, individuale și de echipă. Din nefericire pentru gazde, formația lor a fost întrecută de o formație a Clujului mai puternică, așa cum  fost și în sezonul regulat, dar ajutată într-o manieră soft de cuplul de arbitri care le-au arătat atâta respect cât a fost necesar pentru ca Mobileco să câștige acest meci, de fapt, adevărata finală a final four 2016! Clujenii aveau tot ce le trebuie să obțină victoria în meciul cu focșănenii! Probabil că tot același ar fi fost rezultatul și fără contribuția discretă a arbitrilor, în favoarea lor!
    În primul sfert, cu motoarele bine turate și cu o partitură ofensivă, cu Radu Vârnă și Ciotlăuș, foarte buni la finalizare, cu Marinică eficient în apărare și inventiv la coordonare, echipa Focșanului  a încheiat cu nouă puncte avantaj. În sfertul al doilea, oaspeții au revenit puternic, în timp ce de la gazde antrenorii l-au retras pe bancă pe Radu Vârnă pentru care exista riscul să iasă devreme din joc din cauza  numărului de faulturi personale. Scorul sfertului: 28-17! În sfertul al treilea, arbitrii au dat împotriva lui Marius Ciotlăuș al cincilea fault personal și CSM 2007 – LPS a rămas fără unul dintre cei mai buni oameni ai săi. După trei sferturi, scorul era de 65-55. Eforturile echipei și intervențiile profesorilor Petruț Mihai și Mircea Petrișor au făcut ca diferența de scor să ajungă și la două puncte, însă pripeala focșănenior la finalizare, dublată de o apărare extrem de severă a clujenilor le-a adus acestora victoria cu 80-65. CSM 2007 – LPS Focșani poate rămâne cu consolarea că coșgeterul meciului a fost Radu Vîrnă, cu cele 22 de puncte ale sale!
    Astăzi de la ora 10.00, U Mobitelco Cluj Napoca – LPS Bihorul Oradea și de la ora 12.00, CSM 2007 – LPS Focșani – CNAV București.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?