Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Copaci și Georgescu se „bat“ din nou pentru șefia CAS Vrancea


Doi candidați s-au înscris și au și fost admiși la concursul pentru funcția de șef al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Este vorba despre Mihail Copaci (FOTO), actualul director, și Emanuela Marinela Georgescu, care s-au mai „duelat” și în urmă cu câteva luni, pentru aceeași funcție. Conform datelor publicate pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ambii candidați au fost declarați admiși la proba de selecție a dosarelor. După trecerea acestui prim obstacol, pe 2 martie urmează proba scrisă a concursului, apoi interviul pe baza cunoștințelor teoretice, practice și a competențelor manageriale.
    Funcția a mai fost scoasă la concurs în luna noiembrie a anului trecut și au participat Mihai Copaci și Emanuela Georgescu. Ambii candidați au picat examenul pentru șefia CAS Vrancea, obținând la proba scrisă note sub 7. În prezent, postul de președinte-director al CAS Vrancea este ocupat de Mihai Copaci, încă din 2006. Deși a fost de mai multe ori demis, el a fost repus în funcție de instanțele judecătorești. Ultima demitere a acestuia a avut loc în vara anului trecut în urma unui control la o clinică de imagistică și radiologie medicală. Copaci a contestat în instanță ordinul prin care a fost demis, iar magistrații de la Curtea de Apel Galați i-au admis cererea și au dispus suspendarea executării actului administrativ. „Admite acțiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 474/01.07.2015 și a Ordinului nr. 489/02.07.2015 emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate până la soluționarea cauzei de către instanța de contencios administrativ”, au decis magistrații de la Curtea de Apel Galați. CNAS a făcut recurs, dosarul ajungând pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. 
Pe lângă suspendarea actului, Copaci a cerut în instanță și anularea acestuia, dosar care are termen pe data de 7 martie.
Rezultatul selecției dosarelor AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?