Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Postul de șef al CAS Vrancea, scos din nou la concurs


Funcția de președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, ocupată momentan de Mihai Copaci, a fost din nou scoasă la concurs de CNAS. Concursul va avea loc în data de 2 martie, la sediul CNAS din București. Termenul limită de depunere a dosarelor este 19 februarie (inclusiv), până la ora 17:00. Pe data de 24 februarie vor fi afișate rezultatele selecției dosarelor de concurs. Contestațiile se depun la CNAS, la cabinetul președintelui, până în 25 februarie. Rezultatele vor fi afișate în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere. Concursul cuprinde o probă scrisă, ce se va desfășura pe 2 martie la ora 10:00, și un interviu pe baza cunoștiințelor teoretice, practice și a competențelor manageriale, care se va desfășura în maxim 4 zile lucrătoare de la susținerea probei scrise.
    Postul de președinte-director al CAS Vrancea este ocupat de Mihai Copaci încă din 2006. Deși a fost de mai multe ori demis, el a fost repus în funcție de instanțele judecătorești. Ultima demitere a acestuia a avut loc în vara anului trecut, în urma unui control la o clinică de imagistică și radiologie medicală din Focșani. Copaci a contestat în instanță ordinul prin care a fost demis, iar magistrații de la Curtea de Apel Galați i-au admis cererea și au dispus suspendarea executării actului administrativ. „Admite acțiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 474/01.07.2015 și a Ordinului nr. 489/02.07.2015 emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate până la soluționarea cauzei de către instanța de contencios administrativ”, au decis magistrații de la Curtea de Apel Galați. CNAS a făcut recurs, dosarul ajungând pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pe lângă suspendarea actului, Copaci a cerut în instanță și anularea actului administrativ, dosar care are termen pe data de 7 martie.
    Funcția de șef al CAS Vrancea a mai fost scoasă la concurs și în luna noiembrie a anului trecut. La concurs au participat Mihai Copaci și fostul director economic Emanuela Georgescu. Ambii candidați au picat examenul, obținând note sub 7.
    Copaci spune că se va mai gândi dacă va participa sau nu la concursul de luna viitoare. „Am tot timpul să mă gândesc dacă mă voi înscrie sau nu. Să văd care sunt condițiile și apoi voi vedea ce voi face”, ne-a spus Mihai Copaci.

Cine se poate înscrie la concurs

    Pentru a se putea înscrie la concurs, candidații, care pot fi și din alte județe, nu doar din Vrancea, trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Conform celor publicate pe site-ul CNAS, persoanele interesate trebuie să: nu fi suferit condamnări penale definitive, dovada făcându-se prin cazier judiciar și declarație notarială; să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență; vechime în specialitate de minimum 7 ani; activitate desfășurată în funcție de conducere de minimum 5 ani; recomandare de la ultimul loc de muncă; plan de management din care să rezulte abilitățile lor manageriale pentru postul de președinte-director general în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?